Rondreizen door het adembenemende Zuidoost-Azië

Het is belachelijk koud, dus het is goed voor te stellen dat je zin hebt in parelwitte stranden, een prachtige cultuur, maar ook in een rijke geschiedenis? Dan is Zuidoost-Azië de perfecte locatie. Dit continent heeft iets te bieden voor elke type reiziger. Zuidoost-Azië is razend populair en kan zelfs met een redelijk klein budget worden bezocht. Het is makkelijk om in een korte tijd meerdere culturen te leren kennen, omdat het reizen tussen de landen onderling erg eenvoudig en goedkoop is. Het is dus bij uitstek perfect voor een heerlijke vakantie.

Bezienswaardigheden

In Zuidoost-Azië zijn een aantal bezienswaardigheden die tot de mooiste van de hele wereld behoren. De tempel Angkor is het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De perfectie in de samenstelling: balans, verhoudingen en reliëfs maken het een van de mooiste monumenten ter wereld, dus zeker de moeite waard! Ook Halong Bay in Vietnam is prachtig om te zien. Midden in de baai liggen hier duizenden rotsen. Een uniek natuurverschijnsel, een must-see. Het is een aanrader om een reisgids mee te nemen naar Zuidoost-Azië, zodat je veel informatie hebt over de prachtige bezienswaardigheden en de leukste activiteiten.

Rondreis

Het populairste rondje Zuidoost-Azië blijft toch wel Thailand, Vietnam en Cambodja en is dan ook ideaal om binnen één vakantie te bezoeken. Het is mogelijk een complete rondreis te boeken, waarbij alle vluchten en overnachtingen geregeld zijn. Dit scheelt veel tijd in het zoeken naar de beste hotels op de leukste plekjes. De diversiteit op de verschillende locaties is groot. Je vindt hier tropische droomeilanden, prachtige watervallen, oerwouden, mooie tempels en een interessante geschiedenis. De bevolking is ontzettend vriendelijk waardoor de reis erg fijn en makkelijk wordt. Een rondreis op maat zorgt voor een zorgeloze reis, waarbij je eigenlijk alleen maar kunt genieten.

Voor foodies

Heb je zin in iets anders dan een normale maaltijd? Hier proef je de meest gekke dieren zoals, vogelspinnen, rupsen en honden. Deze rare vleessoorten worden vaak aangeboden bij verschillende straatstalletjes en zijn erg normaal in Aziëatische begrippen. Je vindt hier de meest bizarre soepen. Haaienvinnensoep wordt gezien als een delicatessen maar helaas sterven de haaien op een langzame en pijnlijke manier. Advies is om deze dus over te slaan. Niet zo avontuurlijk? Azië staat in het algemeen bekend om het heerlijke en gezonde eten. Er wordt hier vooral veel rijs, noedels en vis geserveerd. Al met al; heerlijk eten, bijzondere bezienswaardigheden en een prachtige cultuur, Zuidoost-Azie is een aanrader.

Source :

ShutterstockESSENTIALSMEER ESSENTIALS