Weekly Essentials #10: Tijd voor je zonnebril

“A selection of today’s wannahaves.”

Een zonnebril koop je niet zomaar, die moet bij je persoonlijkheid passen. Zonnebrillen zijn er niet alleen om jou te beschermen tegen de zon, nee het is modeaccessoire geworden dat niet meer weg te denken is. Mannen maken er een statement mee, van klassieke zonnebrillen tot de nieuwste monturen. Elke man dient minstens over één goede zonnebril te beschikken, die voor elke gelegenheid gebruikt kan worden. En dan praten we niet over een paar sha14des van €5 die samen met jou sneuvelt op een festival…

Zonnebrillen

Ray-Ban Marshal

De Marshal herken je aan zijn zeshoekige glazen, die hem onderscheid van de rest. Hij heeft wat weg van de Aviator, wat niet goed gek is. Want veel grotere successen zijn er niet geboekt in de historie van de zonnebril. De Marshal is niet alleen verkrijgbaar in deze kleuren, maar ook nog in zes anderen.

Weekly Essentials

Ray-Ban Clubround

Dit model is relatief nieuw in de Ray-Ban familie maar is toch classic. Dit komt doordat de zonnebril een combinatie is van de meest succesvolle edities: de Clubmaster en de Round-stijlen. De bril geeft je een opvallende identiteit, zonder dat die uitstraalt: Ray-Ban, waar ga je met die man naar toe? De bril is geïnspireerd op de authentieke stijl van moderne intellectuelen en creatievelingen.

weekly essentials

Persol 714 – Original

De originele 714 van Persol is natuurlijk door niemand minder dan Steve McQueen gedragen. Dit model is uitgebracht in de jaren ’60 en daarmee kunnen we dit model toch wel een klassieker noemen. De Persol 714 was destijds de allereerste zonnebril die opvouwbaar was, en dat is die nog steeds.

Weekly Essentials

Azir Miza Martin

Met een iconische dubbele brug en zijn blauwe glazen, vinden wij deze trendgevoelige zonnebril de perfecte optie voor een weekendje weg. Azir Miza is misschien een onbekend merk voor je, maar loopt al wel een tijdje rond. Want sinds 1920 maakt dit merk al brillen, maar is dus niet vergeten om met de tijd mee te gaan.

Prada PR 50US

Voor de mannen onder ons die niet bang zijn om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Deze editie van Prada is van metaal en in de kleur goud. Ondanks dat deze zonnebril misschien niet voor elke gelegenheid even geschikt is, mag deze bril wat ons betreft wel vallen in de categorie ‘tijdloos’.

Weekly Essentials

Ray-Ban Round Craft

Ga voor een retrolook met de Round Craft, zonder dat je dezelfde zonnebril hebt als veel andere mannen. Er is een extra detail toegevoegd, door rondom de glazen met de hand gestikt leer te plaatsen. Voor het eerst te zien in de jaren ’60, en nu weer helemaal terug.

 

Total
0
Share