Zo krijg je genoeg eiwitten binnen zonder vlees te eten

CREDITS: Jenn Kosar

Het is een hype aan het worden: minder of helemaal geen vlees eten. Waar vegetariërs vroeger gezien werden als mafkezen, is het nu steeds normaler aan het worden. Zonder een discussie op te starten of het slim is helemaal geen vlees meer te eten, kunnen we wel met zekerheid zeggen dat het slim is om niet dagelijks vlees te eten. Maar past dit wel een sportschema? Kip en biefstuk is toch dé hoeksteen van een sportdieet?

Valt mee. Er zijn genoeg andere ingrediënten die zeer eiwitrijk zijn!

Vegetarische eiwitbronnen

[powerkit_alert]Extra eiwitten zijn erg belangrijk als je veel sport. Je spieren bevatten scheurtjes na een heftige inspanning, die worden opgevuld door eiwitten. Is dit niet genoeg gebeurd, dan heb je de volgende dag spierpijn. Simple as that.[/powerkit_alert]

Deze vegetarische producten bevatten veel eiwitten:

– Je raad het nooit: eieren. Je kan er prima één á twee per dag eten.
Zuivel, zoals kwark, melk en yoghurt. Let wel op dat je voor 0% vet gaat en geen gekke smaakjes met veel toegevoegde suikers.
Noten. Het zijn de ideale snacks en bevatten vaak ook veel gezonde vetten. Let op: ga niet voor de gezouten versies en bedenk dat er veel calorieën in zitten.
– Bonen! Peulvruchten bevatten ontzettend veel eiwitten, maar ook vitamines, vezels en koolhydraten. En er zijn talloze mogelijkheden, zoals kikkererwten, bruine bonen, kidneybonen, linzen en lima bonen.
Broccoli is de meest gezonde groente die er is en bevat relatief veel eiwitten, al zal dit niet tippen aan een stukkie vlees. Het is dus aan te raden om er veel van te eten!
Havermout. Voor velen niet te vreten, voor andere een echte treat. Maar met 13,1 gram eiwitten per 100 gram is het een perfecte eiwitbron.
– Granola, wat ons betreft de lekkere versie van havermout. Met 18,4 gram eiwitten per 100 gram, is de Protein Packed onze favoriete.
Tofu en tempeh, beide gemaakt van soyabonen. Er zit weinig smaak aan, dus marineer ze lekker!
Vegetarisch eiwitpoeder. Wijpoeder komt uit vlees, maar er is ook genoeg plantaardig eiwitpoeder te vinden.
Zalm of witvis. Officieel niet vegetarisch, maar het is geen vlees. Dus wij zeggen: gewoon jezelf af en toe lekker verwennen.

, Zo krijg je genoeg eiwitten binnen zonder vlees te eten