Zo bak je de perfecte biefstuk!

Guys, het is Steak & BJ Day. Over de perfecte BJ kunnen we je weinig vertellen, maar wél hoe je de perfecte steak bakt! Het wordt door velen namelijk nog veel te vaak fout gedaan. Over één ding zijn we het hopelijk eens: vlees bakken is een onmisbare vaardigheid voor elke man. Of dat nou op een barbecue is of in de pan. En ondanks dat het afgelopen weekend ons heel erg aan de lente deed denken, focussen we ons vandaag op dé perfecte biefstuk uit de pan.

DE perfecte steak

Allereerst is het belangrijkste natuurlijk voor welk stukje vlees je gaat. Je kan het in principe zo gek maken als je wilt, want biefstukjes zijn er alle soorten en maten. Ik zou zeggen, doe wat bij jouw budget past, maar ga niet voor het goedkoopste stukje vlees in de supermarkt. Laat je adviseren door de slager en maak dan een keus.

Dan is het tijd om te bakken. Hiervoor hebben we de hulp ingeschakeld van niemand minder dan Gordon Ramsay. In de onderstaande video legt deze keukenbaas heel simpel uit hoe je een heerlijke steak bakt.

Check de video en hou de onderstaande tips goed in de gaten:
– Zorg altijd voor een gloeiend hete pan
– Doe voldoende zout en peper op het vlees
– Druk niet op het vlees
– Prik niet in het vlees
– Bak het vooral niet te lang!
– Season met een beetje citroensap zodra het vlees klaar is

MANIFY ESSENTIALS

MEER ESSENTIALS