Zero Zero Robotics presenteert de Hover Camera

Het Chinese Zero Zero Robotics introduceerde onlangs een nieuw product. De Hover Camera, de compacte opvouwbare drone met het formaat van een videoband.

Hover Camera

De Hover camera is door zijn formaat ideaal om mee te nemen. Daarnaast is hij ook nog eens enorm veilig. Anders dan bij andere drones zijn de propellers volledig afgeschermd door een speciaal ontwikkelt carbon-fibre frame. Zo kan je hem ten alle tijden zo uit de lucht pakken, zonder een propeller in je neus te krijgen. Daarnaast is hij enorm licht in gewicht, hij weegt namelijk maar 238 gram.

Functies

De Hover Camera blijft gemakkelijk op één punt in de lucht zweven. Dit is mogelijk door de optische sonar sensoren die in het apparaatje verwerkt zijn. Via de smartphone app kan je de drone laten zweven waar jij dat wilt. Daarnaast heeft de Hover Camera een ingebouwde computer. Zo is hij in staat om zijn omgeving te analyseren en lichamen en gezichten te herkennen. Je hoeft hem dus niet altijd te besturen, de Qualcomm Snapdragon 801 processor, die je ook terug vind in verschillende smartphones, doet het werk voor je. Zo krijg je altijd een perfect shot van jou en je vrienden. Het apparaat heeft ook nog een auto-follow functie. Daarbij kan hij tot wel 50 meter hoog vliegen.

Camera

Met de ingebouwde camera maak je 4K Ulta HD video’s en schiet je 13 megapixel foto’s. Niet slecht voor zo’n klein apparaatje. Met een volle accu kan de Hover Camera ongeveer zeven minuten door de lucht zweven. Gelukkig is de accu gemakkelijk te vervangen zo kan je de vliegtijd gemakkelijk verlengen.

Prijs

Dit najaar wil de Chinese startup het apparaatje op de markt brengen. De verwachte prijs ligt rond de 600 euro.

Source :

GeekESSENTIALS