Nieuw zelf-afschuimend bierglas vermindert de kater

De holy grail van de bierwereld is eindelijk gevonden! Een bierglas dat kater-verminderend werkt. En dat nog wel in ons eigen kikkerlandje, in Nijmegen om precies te zijn. Laten we nou juist daar, in de zomer tijdens de zomerfeesten, altijd veel biertjes wegtikken!

Zelf-afschuimend bierglas

Het idee is simpel! Nee, het is geen kleiner glas zodat je minder drinkt of een glas met een permanente deksel dat je er überhaupt niet meer uit kan drinken. Het is een glas met een schuine rand! Doordat de rand precies de goede hoek heeft loopt het schuim er op zo’n manier uit dat de perfecte schuimkraag overblijft. En een perfecte schuimkraag, daar houden wij Nederlanders van! Onze obsessie voor de schuimkraag heeft ons dit prachtige project opgeleverd, want hierdoor is de afschuimer verleden tijd. Dit scheelt weer tijd voor de barman en dus wordt je sneller geholpen en kan er meer gezopen worden. Nice!

Kater verminderend bierglas

Zelfafschuimend bierglas verminderd katerMaar dat is nog niet alles, zou Mr. T zeggen tijdens een welbekend thuiswinkelprogramma waar de monden en het geluid nooit synchroon lopen. Want doordat de schuimkraag zo perfect is, wordt het biertje ‘afgesloten’. Dit wil zeggen dat je biertje minder snel dood slaat, omdat ’t koolzuur (niet te verwarren met zuurkool) langer in het glas aanwezig blijft. Het houdt de bittertjes en zuren van een dood biertje weg. Deze bitters en zuren zijn ook een van de boosdoeners bij een kater. Daarbij komt ook nog dat de schuimkraag beter wordt afgevoerd, dus nooit meer als de twee welbekende vingers. In de schuimkraag zitten iso-alfazuren. En dat spul dat moeten we niet hebben, die zorgen voor plas-opwekkend effect. En hoe meer je pist, hoe meer je uitdroogt en hoe meer uitgedroogd je bent, hoe groter de kater.

Dus wat hebben we nu allemaal geleerdAls je in Nijmegen bent met de zomerfeesten moet je jezelf helemaal aflaaien, maar wel het liefst met een bierglas met schuine rand. Schuimkragen maken het bier lekker, maar te veel schuim verhoogd het aantal toiletbezoeken. En ten slotte: Om je kater te verminderen moet je zo veel mogelijk plas binnenhouden, al kan dat soms heel lastig zijn. Dus behalve als de toiletjuffrouw heel lekker is óf je gaat naar de wc om water te drinken, probeer er zo ver mogelijk uit de buurt te blijven!

En dan nu een leuk filmpje over het nieuwe bierglas (én extra-gratis informatie over bio-koffie)


ESSENTIALS