Zeldzame vondst: twee unieke Mercedes-Benz 300 SL modellen

Eens in de zoveel tijd wordt er ergens in een oude garage een prachtige vondst gedaan. We zijn iedere keer weer verbaasd over de pareltjes die sommige mensen jaren verborgen houden. Onlangs was het weer raak. En dit keer was het er niet één, maar twee. De klassiekers zijn beide zeer unieke Mercedes-Benz 300 SL modellen en zullen binnenkort onder de hamer gaan.

Unieke vondst

Het gaat om een Mercedes-Benz 300 SL Gullwing en een Mercedes-Benz 300 SL Roadster. Beide modellen zijn zeer gewild want er zijn maar weinig exemplaren van geproduceerd. Daarnaast zijn ze nog in volledig originele staat, wat ze nog unieker maakt. De auto’s zijn nooit gerestaureerd en bevatten nog alle originele details, inclusief de kleine imperfecties die door de jaren heen zijn ontstaan. Auto’s met karakter dus, we like!

Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

mercedes-300-sl1

De Gullwing werd in de jaren ’50 gekocht door een uitgever uit New York. De autoliefhebber vroeg specifiek om een exemplaar in de kleur British Racing Green met beige lederen bekleding. Een Gullwing is al een unieke auto (er zijn slechts 1400 modellen van geproduceerd) maar deze zeldzame combinatie maakt de klassieker helemaal gewild. Ook omdat de auto slechts een kleine 26.000 km op de teller heeft staan. De geschatte waarde van het ding is dan ook hoog; tussen de 1.000.000 en 1.300.000 dollar.

Mercedes-Benz 300 SL Roadster

De Roadster werd in 1957 gekocht door dezelfde autoliefhebber. Hij maakte naast zijn op maat gemaakte Gullwing een plaatsje vrij voor deze klassieker. De auto heeft een Silver-Blue Metallic lak, bijpassend grijs interieur en cabriodak. De Roadster heeft iets meer kilometers achter de rug (een kleine 62.000) maar is net als de Gullwing nog in goede conditie. En heel tof; het originele Karl Baisch bagagepakket zit er nog bij. De geschatte waarde voor dit iconische model ligt tussen de 800.000 en 1.000.000 dollar.

mercedes-300-sl2

Te koop

Wat een vondst! Je zal maar een garagedeur opentrekken en dit tegen komen! Beide modellen zullen dus binnenkort geveild worden. Gooding & Company zal op 18 augustus op zoek gaan naar een nieuwe eigenaar voor deze fantastische modellen. De kerel die met (één van) deze Mercedes 300 SL’s wegrijdt is one lucky guyESSENTIALSMEER ESSENTIALS