De Zeiksnor | De Tijd
Nederlanders zijn ontzettend goed in zeuren. Grappig genoeg vinden Nederlanders het ook fijn om andere mensen te horen zeuren. Nou is Manify een heel positief mannenmagazine, we schrijven alleen over dingen die we tof vinden en als we het niks vinden hoor je ons er niet over. Maar speciaal voor de échte-échte Nederlanders hebben we dit nieuwe rubriekje in het leven geroepen. ‘De Zeiksnor’!

Vorige week: ‘Gezondheidsmanie’

Koffietijd

Sommige mensen, veelal bejaarden, moeten op de klok kijken of ze zin hebben in koffie. ‘Half 8? Kom op, om 8 uur drinken we pas koffie!’ Dit zijn waarschijnlijk ook de mensen die willen weten hoe laat het is om te checken of ze honger hebben. Dit zijn trouwens niet de mensen die om 5 over 12 ’s middags een biertje open trekken en lachend zeggen ‘De 5 zit in de klok, haha!’. Een andere mooie opmerking van deze mensen als de caissière vraag of ze een bonnetje willen: ‘Nee bedankt, ik kan het toch niet declareren haha!’ Maar dat terzijde…

RelatieviTIJD

Het vervelende aan tijd is, is dat het relatief is. De zomer is net voorbij, maar voordat het weer zomer is.. Pff, dat gaat nog een eeuwigheid duren! Maar binnenkort moeten we ook weer een zorgverzekeringen kiezen en zo, terwijl ik het gevoel heb dat ik dat vorige maand nog gedaan heb. Zo ook de belastingaangifte, de groenbak buiten zetten en de verjaardag van de zoon van de buurman…

De hoogste tijd

Dat betekend meestal dat je moet oprotten. Maar als het de hoogste tijd is voor de zomer, betekend dat het wintertijd is. Nog zo iets zuurs..

Op tijd

Mensen die te laat komen zijn minstens zo irritant als mensen die altijd precies op tijd zijn. Maar mensen die te vroeg komen zijn het vervelendst.. Het gaat hier niet over bedprestaties, maar over punctualiteit. Mensen die vaak te vroeg zijn, zijn ook de mensen die op hun klok staan te kijken als je vijf minuten te laat bent. Terwijl vijf minuten te laat eigenlijk perfect is! Vind ik dan. Maar dat vinden anderen waarschijnlijk weer irritant..

Tijdsdruk

Waarom gaan mensen altijd pas harder werken op het moment dat een deadline dichterbij komt? Slechte planners zijn we…

De tijd van je leven

Dat is de mooiste tijd die je kan hebben; de tijd van je leven. Koffie drinken om half 12 ’s nachts? Als jij daar blij van wordt.. Een jaar lang wachten totdat het weer zomer is? Zo erg is het niet als je veel vette dingen doet! Een kwartier te laat bij een lunchafspraak met je baas? Boeiend, als je dat kwartier hebt staan tongen met die ene blonde stoot.

Play Hard!ESSENTIALS