Woontrends 2016

Een nieuw jaar betekent ook weer nieuwe trends! Althans, dat geldt zeker voor de mode-industrie. De bekende trendwatcher Lideweij Edelkoort is er namelijk van overtuigd dat de woontrends wat minder trendgevoelig zijn. Daarom zullen een aantal trends van 2015 terugkomen in dit jaar. Maar desalniettemin is het zeker interessant om te kijken wat de woontrends van 2016 zijn. Want toch komen er elk jaar nieuwe trends bij die langzaam aan steeds sterker worden, waardoor andere juist weer wat zullen vervagen.

De woontrends van 2016

De slaapkamer krijgt een extra functie

Vroeger werd de slaapkamer echt alleen gebruikt om te slapen. Tegenwoordig is de slaapkamer een plek waar je meer gaat doen dan alleen maar de binnenkant van je ogen te bekijken. Zo wordt het een plek waar je lekker tot jezelf kunt komen, rustig je ontbijt kunt eten in je nog warme bed, geconcentreerd aan de slag kan gaan achter je bureau of gewoon rustig een goed gesprek kunt voeren. Het wordt een soort tweede woonkamer, alleen dan met meer rust. Tenzij…

Foto: thedesignchaser

Haal de natuur naar binnen

Dit is zo’n typische trend die in 2015 sterk aanwezig was en in 2016 gewoon zal gaan doorzetten. Ons leven wordt namelijk steeds drukker en chaotischer en de tijd vliegt razend snel voorbij, zonder dat je het in de gaten hebt. Door meer groen in je huis te halen creëer je een rustige sfeer, waardoor je weer even kunt ontspannen.
Bij deze trend is het meest voor de hand liggende om planten in je huis te halen. Waarbij het in 2016 helemaal tof is om de planten op hoge poten te zetten. Maar je kunt hierbij ook denken aan natuurlijke materialen zoals marmer, hout, steen en keramiek. Daarnaast is vooral de kleur mosgroen erg in trek, wat weer een mooie tegenhanger is tegen alle zachte kleuren en trends van 2016.

Foto’s: Vtwonen | Stijlvolstyling

Okergoud

Dit is dé kleur van 2016 volgens Flexa. Het voegt een warme uitstraling aan je interieur toe, trekt de aandacht en is goed te combineren met andere tinten. Deze kleur is op een natuurlijke manier voortgekomen uit de kleur van 2015: koperoranje. Okergoud is daarnaast geïnspireerd op de quote ‘Looking both ways’. De essentie hiervan is dat we zowel traditioneel als modern willen leven.

Foto: droomhome

Poeder- en huidskleuren

Naast de kleur okergoud, zullen poeder- en huidskleuren ook veel terugkomen in 2016. Naast het feit dat deze kleuren goed matchen met de kleur van het jaar, zijn ze ook prachtig met verschillende tinten wit of grijs. Nu zijn deze kleuren niet echt mannelijk, maar wanneer je ze combineert met stoere meubels of bijvoorbeeld de kleur grijs worden de kleuren wat minder liefelijk.

Foto’s: vtwonen

Ronde en nestelachtige vormen

Deze trend zal erg aanwezig zijn in 2016, je kunt er bijna niet omheen. Ronde en ovale vormen brengen een speels karakter in je interieur en kunnen goed gecombineerd worden met andere trends. Denk hierbij aan ronde vazen of lampen, maar ook ronde of ovale meubels zijn hartstikke tof!
Daarnaast zijn ook de vormen van vogelnestjes en huisjes erg aanwezig dit jaar. Hiervoor worden vooral veel plantaardige materialen gebruikt, maar ook dierlijke. Denk hierbij aan hennep, riet, hout, wol en ruw katoen. Ga vooral voor grove structuren en ruwe materialen, zodat je het interieur weer wat mannelijker en stoerder maakt.

Foto’s: Ilovemyinterior |  Thedailylady | Hotelinteriordesigns ESSENTIALS