Woontrends 2015 Najaar

De zomer is voorbij, de dagen worden korter en buiten wordt het steeds kouder. In deze tijden word je bijna gedwongen om je vrije tijd binnen te spenderen. Dan wil je natuurlijk wel van je interieur kunnen genieten. Daarom ging ik opzoek naar dé woontrends van dit najaar:

Woontrends Najaar 2015

Handicraft trend

De DIY-trend hebben we al vaker voorbij zien komen. En ook dit seizoen blijft hij tof. Laat je meisje een eigen rieten mand vlechten, kussens weven en of ga zelf de schuur in om oude meubels op te knappen! Bij ‘ambacht’ gaat het vooral om eenvoud en het persoonlijke verhaal erachter!

Foto credits: welke.nl | linenandlavender.net

Woontrend: Soft Cocooning

In het najaar gaan we aan de slag met het creëren van het vertrouwelijke ‘nestgevoel’ in ons huis. Hier zijn verschillende manieren voor. Als we naar de kleuren kijken zijn het vooral veel zachte, lichte en luchtige kleuren. Denk hierbij aan poederkleuren zoals pastel roze, beige en lichte tinten camel en oker. Ze geven een rustige, wolkerige sfeer. Ook zien we veel zachte materialen en structuren zoals nep bond, wol en gevlochten texturen. Het wordt allemaal net wat meer knuffelbaar en knus. Leuk voor je vriendin ;-).

Foto credits: atelier-sukha.nl | demelza krens | showhome.nl

Raw

Een tegenhanger van de zachte en knuffelige sfeer en waarschijnlijk iets dat je wat meer ligt: raw. Deze trend geeft het nestgevoel een stoere kant met wat meer pit. Dit word vooral gedaan met veel ruige en grove materialen zoals staalkabels, metaal, koper, beton en marmer. Maar ook met tweed en ruw wol. Ook hier wordt vooral veel nadruk gelegd op de kleuren beige, bruintinten en roest.

Foto credits: vtwonen.nl | hkliving.nl

Natural Touch

Het binnenhalen van de natuur is je huis heeft een gezond effect. Het brengt rust en veiligheid met zich mee. Hier hebben we schijnbaar veel behoeften aan, want deze trend wordt steeds belangrijker. Zo is het heel tof om verschillende natuurlijke, botanische printen aan de muur te hangen of te verwerken in accessoires. En er gaat niks boven het creëren van een natuurlijke sfeer door middel van allerlei planten. Denk daarbij aan de tropische planten met nadruk op cactussen. Gebruik bij deze trend veel groen en blauw en natuurlijke materialen zoals riet en hout om het optimale botanische gevoel te creëren.

Foto credits: decouvrirdesign.com | vtwonen.nl | VKStock

Meer Volume

Volume is een belangrijk aspect in de mode van nu, maar ook zeker voor in je najaarsinterieur. Door dezelfde dingen bij elkaar te leggen, zetten, koppelen of op te stapelen vorm je een eenheid vol volume. Denk hierbij aan gekoppelde kubussen waar je een kast van vormt, een stapel kussens of een aantal tafels die je op elkaar zet waardoor er ineens een boekenkast tevoorschijn komt.

Foto credits: home-future.net | boligcious.dk | residence.nlESSENTIALSMEER ESSENTIALS