De Wondere Wereld van IJsland

Op slechts 3 uur vliegen van Amsterdam ligt een totaal andere wereld. Een wereld vol natuur, tradities, cultuur, elfen en lieve mensen met humor. Wij waren er 4 dagen. Natuurlijk veel te kort om van al het eerder opgesomde voldoende te genieten, maar we hebben zeker een goede indruk gekregen van het land.

Voordat we vertrokken had ik geen enkel idee wat we gingen doen: Het programma werd geheim gehouden. Op mijn reis met Srprs.me na is mij dat nog nooit overkomen. Extra spannend dus! Wat ook een verrassing was, was dat we met een speciaal vliegtuig vlogen. Één van de vliegtuigen van IcelandAir is omgetoverd tot Noorderlicht. Aan de buitenkant is hij als het noorderlicht beschildert door kunstenaars. Aan de binnenkant laat hij in het donker ook het groene lichteffect van het noorderlicht zien. Helaas was het nog licht 😉

Reykjavik

Donderdagmiddag landden we in Reykjavik. Vanaf het vliegveld dat buiten het centrum ligt, rijden we naar het moderne IcelandAir Marina Hotel. Tijdens deze rit zie je direct de schoonheid van dit land. Aangekomen in de hoofdstad van IJsland gaan we direct op stap. Het is namelijk Iceland AirWaves in het weekend dat we er zijn. Een groot festival met vele nationale maar ook internationale artiesten. Wat me opvalt is dat er ontzettend veel getalenteerde muzikanten zijn binnen de IJslandse bevolking van 320.000 komen.

Na een top avond én nacht was het de volgende ochtend vrij vroeg.  Een goed ontbijt met IJslandse skyr doet wonderen. En dat had ik nodig: we gingen namelijk Buggy rijden! Wow wat is dat tof. Scheuren door modder, plassen en rivieren in een fantastisch mooi landschap. Sowieso een bucketlistdingetje!

[irp posts=”62318″]

Na een uur racen gingen we terug richting het centrum voor een rondleiding door het centrum en de bijzondere begraafplaats van Reykjavik. Op de begraafplaats drinken we een speciaal biertje, want dat is de traditie. Nu ben ik niet vies van een speciaal biertje, maar ik vond de locatie toch ietwat vreemd.  Het centrum van Reykjavik doet me een beetje denken aan het Noorse Bergen, maar dan met pleintjes en minder smalle straten.

Na de stadswandeling gingen we aan tafel voor een lokaal natje en droogje en werden er runes gelezen voor ons. Het natje was Brennivin, een brandewijn gestookt van aardappelen. Het droogje bestond uit rotte haai. Het is haai dat ze 2 maanden onder de grond laten fermenteren. Zoals je onder op de foto’s kan zien viel dat niet bij iedereen in de smaak. Ook ikzelf moet zeggen dat dit niet een kostje is dat ik vaker zou bestellen maar hé, je moet doen als de locals toch?

Één ding is zeker. Jij MOET IJsland op je bucketlist gaan zetten. Een retourticket boek je al vanaf €300,- met IcelandAir. Ideaal te combineren met je trip naar New York, of een andere stad in Amerika. Je kunt namelijk tot 7 dagen gratis je stopover verlengen.

Nog niet overtuigd? Dit was nog maar het begin van één van de tofste trips die ik ooit gemaakt heb. Binnenkort meer over mijn tocht door het noorden van IJsland. Daar gaan we de de ongerepte natuur in. Ik heb er nu al zin in!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS