Zo voorkom jij je grootste reisirritaties

CREDITS: jeshoots.com

sReizen hoeft niet vervelend te zijn, als je er een beetje goed in bent. Van A naar B komen gaat vaak verre van soepel namelijk. Tijdens het reizen loop je vaak tegen dingen aan die je niet voorzien had, met als resultaat behoorlijk wat irritaties. Van douanefrustraties tot uren in de fille: we got you. Een voorbereid mens telt voor twee, dus zullen wij je een handje helpen. Zo voorkom jij namelijk reisirritaties.

Reisirritaties: hoe je ze voorkomt.

1. De douane overleven

Je kent het vast wel: sta je bij de douane, bevind je jezelf ineens in een van de stressvolste situaties van je leven. Want die lopende band beweegt door, voor je staan Peter en Lisan rustig last minute die liters Freeway cola uit hun koffer te vissen en achter je loopt een of ander zakenmannetje te pushen, omdat hij bijna zijn vlucht mist. Onze tip? Zorg dat je goed voorbereid bent, zodat jij in ieder geval niet degene bent die loopt te stressen. Haal vooraf alle niet toegestane objecten al uit je tas en jas en hou je papieren bij de hand.

Heb je elektronica in je handbagage? Leg dan bij het inpakken je laptop en oplader al bovenop je spullen. Zorg dat je verder geen metaal op of om je lichaam hebt. Zitten je veters door van die metalen ringetjes? Doe dan andere schoenen aan, hoef je in ieder geval niet uit te doen bij de douane. Als je zorgt dat het voor jou zo soepel mogelijk verloopt, sta je ook niet met een bezweet hoofd te stressen, omdat je bijna je vlucht mist. En je zal zien dat als je zelf niet gestresst bent, je jezelf ook niet irriteert aan andere mensen die zelf staan te stressen. Kun je ze lekker uitlachen om hun reisirritaties.

2. Op het vliegveld

Heb je een overstap en moet je een paar uur wachten op je vlucht in een of andere hete vertrekhal vol huilende baby’s en zwetende mensen? Ook hiervoor zijn een aantal hacks. Zorg bijvoorbeeld ten alle tijden dat je je opladers, noise canceling koptelefoon en laptop in je handbagage doet. Je wil niet uren niks te doen hebben. Op de meeste vliegvelden zijn gewoon stopcontacten, en meestal ook WiFi. Toch raden we je aan van te voren gewoon een film of een paar afleveringen van je favoriete serie te downloaden. Als je een film van twee uur kijkt, gaat dat wachten een stuk sneller. Daarnaast helpt die afleiding waarschijnlijk een stuk beter om gewoon te relaxen. 

Het eten op het vliegveld kan ook een pain in the ass zijn. Het is niet alleen peperduur, maar smaakt ook nog eens  alsof het al een aantal vluchtjes achter de rug heeft. Neem daarom gewoon zelf een zak krentenbollen of broodjes mee, er zijn genoeg snacks die niet in de koelkast hoeven. Drinken kun je uiteraard niet meenemen, maar dat is waarschijnlijk sowieso wel chill om gewoon koud te kopen.

En, heel belangrijk: je hoeft trouwens ook niet op het begin van de boarding time klaar te gaan staan in die rete-lange rij. Ze rekenen niet voor niks meer dan een half uur om te boarden. De meeste mensen hebben een of andere irreële angst dat ze hun vlucht missen als ze niet aansluiten bij de toeristen om daar drie kwartier te gaan staan wachten tot die poortjes eindelijk open gaan. Nergens voor nodig.

Foto: Pixabay

3. In het vliegtuig

Je kent het wel: oncomfortabele stoelen, huilende baby’s, die ijle droge lucht en smakeloos eten. Vliegen is nou eenmaal niet altijd even prettig. Onze tips? Misschien behoorlijk voor de hand liggend, maar: oordopjes, koptelefoon, een laptop met een gedownloade film, een kussen en comfortabele kleding. Daarnaast kunnen Melatonine pilletjes ook geen kwaad als je een lange vlucht hebt. Dit zijn natuurlijke pillen die je gewoon bij de drogist kunt halen en die je kunnen helpen om beter te slapen. Natuurlijk ga je niet heel comfortabel slapen in zo’n vreselijke stoel, maar alle beetjes helpen lijkt ons.

Het kan ook fijn zijn om wegwerpwashandjes mee te nemen om je tussendoor even op te frissen. Daarnaast kan een kauwgom helpen tegen een droge mond. Mocht je nou daarnaast écht een rotplek hebben? Als het vliegtuig niet helemaal vol zit is het vaak gewoon toegestaan om ergens anders te gaan zitten. Gewoon verkassen dus, dan zit je jezelf ook niet je hele vlucht op te vreten omdat die huisvrouw naast je enorm hard praat. Ga dus vooral zelf de reisirritaties uit de weg.

4. In de file

Wanneer je met je baan veel onderweg bent, is er een grote kans dat je vaak in de file belandt. File is een van Nederland’s grootste reisirritaties. We gaan er met z’n alle nou eenmaal niet heel lekker op als we lang moeten wachten, en al helemaal niet als dit in de file is. Buiten proberen om het te vermijden door een of andere gekke binnendoor weg te nemen, kun je niet veel doen als je eenmaal in de file staat.

Wat je wel kunt doen? Zorgen dat het niet zo erg wordt om in de file te staan. Je kan inderdaad geen film kijken of boek lezen, maar er zijn genoeg dingen die je wel kunt doen. Je hebt bijvoorbeeld enorm veel audioboeken, taallessen, audiocursussen, podcasts en zelfs file afspeellijsten op Spotify. Ontspan een beetje of gebruik deze tijd voor iets nuttigs. Zul je zien dat je na jaartje werken ineens vloeiend Mandarijn kan, behoorlijk vet lijkt ons.

Foto: Stanley Nguma

 

Total
0
Share