Wintermateriaal | Suit Up Tuesday
Ik ben Janine en mijn ‘daily mission in life’ is jullie, mannen, er nog beter uit te laten zien. Tijdens Suit Up Tuesday vertel ik regelmatig over stijl, trends en etiquette in relatie tot kleding. Zo kun jij je stijlvolle zelf zijn tijdens elke gelegenheid en kan niemand meer om jouw awesomeness heen.

Vorige week: Buckle Up

Deze stoffen houden je stijlvol en warm deze winter

Hoewel het buiten nog steeds erg zacht is voor de tijd van het jaar zou het zomaar ineens heel snel heel koud kunnen worden. Goede zaak om voor die tijd je collectie pakken eens onder de loep te nemen. Het lijkt me vrij logisch dat je linnen, seersucker en katoenen (mocht je die hebben) pakken inmiddels ver achter in je kast hangen. Maar wat draag je dan eigenlijk in deze tijd van het jaar? De winter, in combinatie met pakken, wordt vaak gezien als grof, teveel lagen om je warm te houden en daardoor blokkig en benauwend. De winter is echter bij uitstek het mooiste seizoen voor pakken! Er is geen ander seizoen waarin je de mooiste wolsoorten kunt dragen en in combinatie met mooie accessoires dus super stijlvol voor de dag komt. Extra bonus? Je blijft warm! Maak dus even wat extra ruimte in je garderobe, doe jezelf een plezier en schaf een pak aan in één van de volgende stoffen.

Wol

Wol is de meest populaire stof voor pakken. Als het goed is vertel ik je niks nieuws. Het staat bekend om het behoud van de vorm, het valt mooi om je lichaam en door de verschillende diktes kun je er eindeloos mee variëren. Een perfect uitgangspunt als je nog geen wollen pak in je bezit hebt. Omdat het zo populair is kun je er makkelijk aankomen en heb je eigenlijk geen excuus om nog langer in je polyester exemplaar rond te lopen.

Credits: CanaliZara

Tweed

Tweed is een ideale winterstof. Deze wolsoort is wel echt zwaarder waardoor de stof vaak alleen gebruikt wordt voor jasjes. Traditioneel komt de stof uit Schotland en heeft het een bekend patroon met drie verschillende kleuren. In een koud klimaat is een tweed jasje echt onmisbaar in je garderobe en geeft het je een klassieke maar stijlvolle look.

Flannel

Flannel is een perfecte wol voor je pak in het koude seizoen. Flannel is stijlvol, warm en voelt fantastisch. Het heeft daarnaast een mooie bijna viltachtige gloed over zich heen waardoor je echt opvalt. Het is de meest luxueuze variant van de “zwaardere” wolsoorten, maar voelt wel enorm zacht aan en houd je gegarandeerd warm. Ideaal voor dagelijks gebruik. Kijk wel uit met fietsen, de broek kan sneller slijten tussen je benen.

Credits: Canali

Visgraat

Net als tweed is visgraat zwaar, warm en duurzaam. Het lijkt qua gevoel dus erg veel op elkaar. Je komt het iets minder vaak tegen in pak vorm, maar ook alleen als jasje is het geen straf om het in je garderobe te hebben hangen. Extra plus voor de wat slankere man: door het bekende zig-zag patroon geeft de stof optisch wat diepte waardoor je er iets meer ‘body’ in krijgt.

Kasjmier

Kasjmier pakken zijn de meest luxueuze en gewilde pakken. De wolsoort staat bekend om zijn zachte textuur, het comfortabele gevoel en niet onbelangrijk; de warmte. Helaas heeft het als nadeel dat het erg prijzig is en veel minder duurzaam. Beter dat je dus kiest voor een mix van wol en kasjmier om de prijs laag te houden en het feit dat je pak langer meegaat. Ben je fan en heb je graag een exemplaar in je kast hangen, bescherm het dan goed. Motten zijn gek op kasjmier en hebben er sneller gaten in gemaakt dan jij het aan kan trekken!

Credits: Canal

Nog geen steeds koud, ga dan ook voor een goede overjas!

Source :

ShutterstockESSENTIALSMEER ESSENTIALS