Weekly Essentials #14 Vijf boeken die bij ondernemers in de kast staan
De ene ochtend stap je de deur uit met twintig graden en de zon in je mik. De volgende dag ligt er een berg sneeuw aan je voeten. Weliswaar met windkracht tien langs onze wangetjes en temperaturen die onder de nul schieten. Desperate times call for desperate measures. Dagelijks staan er nieuwe Essentials online op Manify waar je écht wat aan hebt. Met een wekelijkse update van een aantal opvallende Essentials, weet je nu zeker dat je niks hoeft te missen. Van truien tot interieur en van drank tot schoenen. Alles wat je zoekt, wat je wilt en trending is, vind je hier…

“A selection of our weekly wannahaves.”

Vijf must reads voor ondernemers

Dat het lezen van boeken belangrijk voor je is mag wel duidelijk zijn. Zelfs de cijfers liegen er niet om. Zo ondervond een studie van de Britse Universiteit Sussex dat lezen je stressniveau met 68% laat dalen. Daarnaast is het extreem goed voor je nachtrust en draagt het bij aan jouw social skills. Lezen is dus in vele opzichten een geniale toevoeging aan je leven, mits je de goede boeken leest. Iedere ondernemer heeft wel een boekenkast of een andere plek waar hij een groot scala aan boeken heeft opgeslagen. Wij vinden dat deze boeken zeker niet in die collectie mogen ontbreken.

1. How to Win Friends & Influence People

Dit is het meest bekende boek over zelfvertrouwen ter wereld. Wereldwijd zijn er namelijk al meer dan zestien miljoen exemplaren verkocht. De eerste druk van dit boek verscheen in 1936 en is nog steeds relevant. Dan heb je als schrijver, Dale Carnegie, toch echt wel iets in je mars. In het boek leer je: snel vrienden te maken, je populariteit te verhogen, mensen te overtuigen, nieuwe klanten te winnen en te spreken in het openbaar. Deze klassieker zal je helpen om relaties op een andere manier te bekijken en je sociale interacties te verbeteren.

Shop via Bol.com | €20

2. Shoe Dog

Maak kennis met de oprichter van één van de grootste modemerken ooit, wat begon als distributeur van Onitsuka Tiger. Bewandel het pad mee vanaf het begin. Phil Knight richtte in 1964 samen met een hardloopcoach het merk Blue Ribbon Sports op en ging vanaf 1971 verder als Nike Inc. Dit inspirerende verhaal is een must read voor zowel liefhebbers van mode en sport, maar ook voor ondernemers. Eigenlijk voor iedere man.

Shop via Bol.com | €10

3. No More Mr Nice Guy

Voor veel mannen misschien herkenbaar: overal en altijd alles goed willen doen voor de medemens. In dit boek wordt uitgelegd waarom je beter kunt stoppen met het zoeken naar waardering van anderen. En beginnen met het krijgen van dingen die ze écht zelf willen in het leven. Een boek vol inspiratie voor de goedzakken onder ons, geschreven door de gecertificeerde huwelijks- en gezinstherapeut Dr. Robert Glover.

Shop via Bol.com | €18,83

4. As a Man Thinketh

Dit ‘zelfhulp’ boek werd al gepubliceerd in 1903, maar er staan nog steeds wijsheden in die vandaag de dag van toepassing zijn. De schrijver, James Allen, noemt zijn werk een boek dat je zal helpen om jezelf te helpen. Hij benadrukt o.a. in het boek dat iedere man de sleutel heeft tot elke toestand. Een van onze favoriete quotes: “Mannen trekken niet aan wat ze willen, maar wat ze zijn.”

Shop via Bol.com | €21,75

5. Thinking, Fast and Slow

Deze internationale bestseller is geschreven door Daniel Kahneman. De gerenommeerde psycholoog en winnaar van de Nobelprijs voor de economie neemt je mee op een denkbeeldige reis door de geest. Hij splitst ons denken in twee systemen: systeem één is snel, intuïtief en emotioneel en systeem twee is langzamer, deliberatiever en logischer. Dit boek is een aanrader als geïnteresseerd bent in de beslissingen van de mensen om je heen.

Shop via Bol.com | €14ESSENTIALS