Au revoir taalbarrière, dit oortje vertaalt alle gesprekken

Herken je dat moment dat je een vakantiecrush had waarbij je niet verder kwam dan jezelf voorstellen? Misschien was dat maar beter ook ;-). Het klinkt misschien een beetje cliché, maar hoe vervelend is het als je jezelf niet verstaanbaar kan maken omdat je gesprekspartner geen buitenlands kan. Daar lijkt binnenkort verandering in te komen, als we de heren van Waverly Labs mogen geloven.

Je ne comprends pas

Waverly Labs komt met Pilot, de eerste ear wearable die het mogelijk maakt om een vreemde taal direct te vertalen voor de gebruiker. Zie het als een draadloze hoofdtelefoon die binnen enkele seconden de taal van je gesprekspartner vertaalt. Je kunt dus gewoon lekker in het Nederlands terug praten want ja, hij vertaalt het dus! De vertaling zal nog niet perfect verlopen maar de context van het gesprek zal in ieder geval wel duidelijk zijn. Daar bij wordt het vertaalsysteem slimmer naarmate meer mensen het gebruiken.

Waverly Labs

Het enige ‘nadeel’ van Pilot is dat beide gebruikers een oortje moeten dragen om de vertaling mogelijk te maken. Beide oortjes moeten namelijk in contact staan met de speciale smartphone app die de taal herkent en om weet te zetten tot een auditieve vertaling. Het is ook mogelijk voor een persoon om enkel de smartphone te gebruiken, deze fungeert dan als het ware als een speaker. De volgende generatie Pilots zal ontwikkeld worden om verschillende talen in de omgeving te vertalen.

Een exemplaar van Pilot zal ongeveer tussen de $249- en $299,- gaan kosten. Binnenkort gaat de crowdfundingactie van start op Indiegogo.

https://www.youtube.com/watch?v=Y87Qk34BZUQ

Source :

Waverlylabs.comESSENTIALS