Omega presenteert haar eerste Master Chronometer

De Seamaster Planet Ocean Chronograph is het eerste Omega horloge wat de strenge tests van Metas heeft weten te doorstaan. Daarmee heeft het uurwerk de prestigieuze titel van Master Chronometer bemachtigd.

Seamaster Planet Ocean Chronograph

Een indrukwekkende naam voor een indrukwekkend horloge. Uitgevoerd in goud en roestvrijstaal met een blauwe, keramische bezel. Het horloge is zowel met een stalen, lederen of rubberen band te bestellen. Volledig opgeladen gaat de Seamaster tot wel 60 uur mee. Opladen doet hij natuurlijk volledig automatisch. Het uurwerk heeft een prijskaartje van ongeveer 13.000 euro.

METAS gecertificeerd.

De Metas certificering is strenger en omvat veel meer dan de Cosc chronometer certificering. Alleen chronometers die de Metas (Het Zwitserse federale instituut voor metrologie) tests hebben doorstaan mogen de titel Master Chronometer gebruiken. Zo moet een Master Chronometer bestand zijn tegen de weerstand van magnetische velden. De intensiteit van deze magnetische straling wordt in gauss gemeten, dit omvat de eenheid van magnetische fluxdichtheid. Magnetische straling kan namelijk negatieve invloed hebben op het uurwerk van een mechanisch horloge. Daardoor kan een horloge te snel en dus minder nauwkeurig gaan lopen. Om de Metas test te doorstaan moet het horloge een blootstelling aan 15.000 gauss kunnen weerstaan. Daarnaast wordt het horloge nog op 7 andere criteria getest, waaronder de gangreserve, dit geeft aan over hoeveel energie een volledig opgewonden horloge beschikt. Daarnaast is het horloge tot 600 meter waterbestendig. Kortom, een zeer interessante uitbreiding voor je horlogecollectie.

Total
0
Share