Dit mag je na je 30ste uit je kast vissen en weggooien

Het blijft een moeilijke leeftijd, 30. Ook al verandert er niet veel, zien we er onwijs tegenop. Je 30ste bereiken blijft een lastig iets. Ondanks dat deze leeftijd er bij iedereen aan zit te komen en niemand er wat aan kan doen, zijn er toch een aantal dingen die je mag laten varen. Of nou ja, moet.

Dit draag je niet meer na je 30ste

We snappen volledig dat deze early mid-life crisis een behoorlijke aanslag is op je leven. Met een mini guide omtrent no go’s qua kleding, hopen we je toch enigszins gerust te stellen. Naast deze misstappers kan je nog volledig doen en laten wat je zelf wilt.

Gooi deze items op je 30ste verjaardag nog op de brandstapel en dan is er niks aan de hand.

Of het nou Vans zijn, DC’s of All Stars: afgetrapt is not done. Een man van 30 weet hoe hij met zijn stappers om moet gaan en gooit ze ook geregeld in de wasmachine. Of haalt er een doekje overheen met wat poets er overheen.

30-plussers-5

Felgekleurde boxers

Of boxers met dino’s erop. Of boxers met gaten. In elk geval niet de boxers die je met je moeder samen hebt aangeschaft toen je ergens rond de zestien jaar oud was. Chapeau als je die nog past, maar daar is je one night stand of scharrel minder van impressed.

Shirts met rare teksten

Je kent ze wel, de teksten als ‘Keep Calm..’ of ‘Ik wil bier’. Leuk als je vijftien bent. Eigenlijk zijn ze nooit helemaal sociaal geaccepteerd, maar op je 30ste al helemaal niet meer.

30-plussers-4

Skinny jeans

Er werd behoorlijk wat over gegrapt, jongetjes die hun lichaam in een veelte strakke broek propten. Echter hebben volwassen mannen deze trend ook weten te omarmen en hier is niet iedereen even blij mee.Vooral als je deze leeftijd hebt bereikt kom je er echt niet meer mee weg. Op jongere leeftijd eigenlijk ook niet, maar dat zien we nog wel door de vingers.

Te urban

Smijt een pet op je hoofd, slinger headphones om je nek, doe een oversized jas aan en je bent direct te urban gekleed voor een vent van 30 jaar. Die street style moet je op een bepaald punt loslaten en wat doordachtere outfits uitkiezen.

Fatsoenlijk pak of geen pak

Laten we het simpel houden: als je geen fatsoenlijk pak hebt, doe dan geen pak aan. Een pak dat je niet perfect past of van goedkoop materiaal gemaakt is, mag direct de kliko in.  Investeren in een mooi pak is nooit verkeerd, omdat je er jaren mee kan doen.

Een goedkoop horloge

Hoe verleidelijk het ook is: de markt in Turkije met allemaal neppe klokjes met dure merken erop. Je ziet het verschil bijna niet, maar eigenlijk ook weer wel. Op deze leeftijd wordt het tijd om een goed kwalitatief klokje om de pols te nemen.

Total
0
Share