Dit zijn de festivaltrends voor 2018

CREDITS: Marvin Meyer
Lifestyle

Muziek zien we als een kunst. En jezelf goed kleden is ook een kunst. Juist daarom gaan festivals en de laatste fashion trends zo goed samen. Wat zeg nu zelf: dansen gaat lekkerder als je een dikke outfit aan hebt. Muzikaal talent komt samen op festivals, waardoor het een bepaalde doelgroep aantrekt. Een doelgroep die zich graag bezig houdt met de laatste trends en er goed uit wil zien. En dat hebben we gespot. Vandaar dat we vandaag gaan bespreken wat je in 2018 op festivals het beste kan dragen. Voor alles over festivals kun je trouwens sowieso goed terecht bij ons broertje Mellowed!

Festival outfits 2018

Hoed of cap

We weten het, voor sommige mannen zal deze trend gewoon echt niet in zijn woordenboek voor komen. Maar voor diegene die zich wel geroepen voelt: dit is je kans. Ook al is de hoofdbedekking eigenlijk een accessoire zoals een zonnebril, het kan toch het hoogtepunt van je outfit zijn. Een hoed is een uitstekend keuze om een statement te maken en anders zijn dan de rest. Een cap komt wat meer voor en zal jou vooral een jongere look geven. Onze favoriet van dit jaar is een skater cap van uitgewassen denim. Deze stijl is klassiek, maar geeft toch dat extra tintje aan je outfit.

https://www.instagram.com/p/BjyzTaPnzTY/?hl=nl&tagged=amsterdamopenair

Boots

We kunnen het niet onder stoelen of banken steken: witte sneakers zijn altijd een goede optie. Ze zijn comfortabel en stijlvol. Het enige probleem dat je op een festival krijgt, is dat ze kneitervies worden en het ook nog wel eens wil regenen in Nederland. De oplossing is simpel en ook nog eens stylish. Gewoon een sterk paartje boots. Ook in de zomer kunnen deze jongens prima mee naar een festival. Het geeft een no-nonsense look en zitten ook nog eens gewoon lekker. De kleuren zwart en donkerbruin doen het altijd goed. Combineer de boots met een basic outfit en je bent er klaar voor.

Accessoires

Een man mag gezien worden met sieraden, zolang het maar niet de spuitgaten uitloopt. Een subtiele armband hier, een minimalistische horloge daar. Het is allemaal geen probleem, deze toevoegingen zijn juist goed voor het totaalplaatje. Wil je eens afwijken van de traditionele accessoires, kies dan voor een subtiele ketting. Dit is een gewaagde keuze, maar er zijn mannen die er meer dan goed mee wegkomen. Even voor jezelf bepalen of jij zo iemand bent.

Backpack

Niet alleen handig om al je spullen in te doen, maar ook nog eens een stijlvolle bijkomstigheid. Want als je de beste plaatjes moet schieten met een camera, is het handig om een tas bij te hebben. En dat het liefst wel met een beetje flair. Een backpack is dan een uitstekende oplossing. Kies je een persoonlijke favoriet door voor een excentriek kleurtje te gaan of juist voor een heftige print. Of juist een basic variant, als het maar bij je past.

Een bedrukt (t)-shirt

Dit jaar mag alles. Vooral als het gaat over bedrukte shirts én t-shirts. Horizontale strepen, verticale strepen, tropische prints, verfspatten, motorbendes en grote logo’s. Alles wat ook maar een beetje opvallend is, is terug te zien dit jaar op festivals. Onze voorkeur gaat uit naar short sleeve shirts. En dan vooral met een opvallende print zoals bloemen of meloenen. Maakt niet zoveel uit, zolang de aandacht maar naar jou uitgaat.

Denim

Een trend? Nee niet echt, maar je gaat het dit jaar wel weer overal tegenkomen. En daarom mag het niet in dit rijtje ontbreken. Of het nu gaat om een hippe destroyed jeans of een klassieke denim jacket, de items van spijkerstof zijn altijd een goed idee. Ook een short sleeve shirt van denim kan tof zijn in combinatie met een khaki chino. Dus als je het niet weet, ga voor zekerheid en kies denim.

Foto: Eduardo Dutra
Menu
Total
1
Share