Goed te doen: VW Beetle Dune

Rides

Dune, was dat niet zo’n hardcore DJ in de jaren 90? Of zijn bekendste nummer ‘Hardcore Vibes’, Volkswagen aan het denken heeft gezet, betwijfel ik. Maar Dune staat natuurlijk ook voor de duinen. En dat is precies waar de nieuwe Volkswagen Beetle Dune zich thuis voelt. We gingen het even ervaren in Noordwijk.

Natuurlijke habitat

De Beetle Dune is een soort van cross-over variant van de ‘normale’ Volkswagen Beetle. Wel met de nadruk op soort van, want je moet er zeker niet mee off-road rijden. De bodemplaat ligt wellicht iets hoger, het is nog steeds geen 4×4. Met een knipoog naar de legendarische Baja California buggy’s is de Beetle Dune wel een eyecatcher. Strakke onderscheidende elementen zijn verwerkt in de Beetle, zoals off-road details en flinke schoenen. De Dune is dus erg thuis op de boulevards van de wereld. Lekker flaneren.

Sportieve kever

Volkswagen heeft met de jarenlange ervaring veel geleerd van de Beetle. Of in de Nederlandse volksmond; de kever. Ondertussen zitten er mooie nieuwe snufjes op de duinkever. Een flinke luchtinlaat aan de voorkant, lekkere spoiler en LED verlichting. Van de voorkant zou je bijna kunnen zeggen dat het een Porsche is. Helaas ligt er geen Porsche motor in. Maar je mag het doen met maximaal een 2.0 liter, die toch flink zijn best doet. Super snel is het niet, maar het rijdt wel heerlijk. En daar gaat het natuurlijk om bij de Beetle, lekker cruisen.

Binnenkort in de showroom

Je moet er inderdaad van houden, maar hij is wel stukken stoerder dan de Beetle. Binnenkort kan ook jij hem bewonderen in de showroom.

Total
0
Share