Voorjaarstrends Mannen #2: Double Denim

We hebben het afgelopen weekend al gemerkt: de lente komt er aan! Een zonnetje op je knar, dat maakt iedereen blij. Maar ook omdat we weer wat andere kleding aan kunnen. Niet meer altijd met diezelfde jas naar buiten, maar een vest of colbertje will do!

Elk seizoen komt met zijn eigen trends en die van 2015 ga je in dit artikel vinden. Al eerder schreven we over een voorjaarstrend die we vorig jaar ook al zagen, maar in minder populaire mate, namelijk: hoogwater! Ofwel, cuffing, het oprollen van je broek.

Voorjaarstrends 2015 - Denim - ShutterstockVoorjaarstrends 2015 mannen: Double Denim

Een paar jaar terug zag je er als man zelfs uit als de stereotype lesbo, als je een spijkerbroek combineerde met een denim overhemd. Maar, net zoals vrouwen met tuinbroeken, anno 2015 kom je er prima mee weg. Sterker nog: je bent retehip! Want denim kan heel goed met denim gecombineerd worden. Graag zelfs! Zelfs in dezelfde kleur. Jeans combineren met een spijkerjas, spijkerjas met een spijker overhemd, het kan eigenlijk allemaal.

Belangrijk is wel dat je je aan bepaalde regels houdt. Als je twee denim items combineert met dezelfde kleur, zorg dan voor een accent. Ga bijvoorbeeld voor een opvallende riem, witte schoenen, een contrasterend shirtje of overhemd. En houdt het alsjeblieft getailleerd, wil je een beetje modieus overkomen.

Denim colberts

Ook tof: colberts van spijkerstof! Heel goed te combineren met een kapotte jeans, maar ook met een zandkleurige chino. Kies er een goed set sokken bij uit en je bent helemaal het heertje!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS