Single zijn heeft zo zijn voordelen!

De donkere tijden van het jaar zijn weer begonnen. Enkele keren is voorzichtig de vraag gesteld of er deze kerst met twee personen rekening moet worden gehouden of dat je semi-alleen ten tonele verschijnt. Tijd om de voordelen van het single zijn maar eens te benadrukken, naast dat je alles mee naar huis zou kunnen nemen wat effect heeft op je hartslag.

De voordelen van single zijn

1. Lekker rollen met die centen

Laten we eerlijk zijn, in een relatie zitten is prijzig want de meeste vrouwen zijn nou eenmaal duur. Range Rover Sport, goed horloge of essentials voor in je mancave; als single hoef je geen verantwoording af te leggen over waar jouw geld naar toe gaat én houd je meer over. Twee vliegen in een single klap.

2. Een halve minuut minder lang stofzuigen

Ontbijt op bed maak je nu alleen nog maar voor jezelf. Dit scheelt ontzettend in de hoeveelheid kruimels en dus ook in de tijd die je kwijt bent met je kruimeldief. Of het laken afhalen, dat kan natuurlijk ook. Klein voordeeltje, maar niet geheel onbelangrijk.

3. Je kunt zoveel, zover en zolang reizen als je zelf wilt

Als single hoef je weinig tot niets te verantwoorden aan anderen. Daarnaast heb je nu ten slotte meer tijd. Voor je vrienden, voor impulsiviteit én dus de perfecte tijd om op reis te gaan! Check bijvoorbeeld Bali eens of Zuid-Afrika!

4. You’re the boss

Geen compromissen meer sluiten als het aankomt op de afstandsbediening, de iPad en dat oude shirt van je. Verder bepaal jij op welke stand jouw thermostaat staat, wat er gegeten wordt en of je die zwarte broek wél of niet bij dat rode shirt in de was gaat gooien.

5. Je kunt ein-de-lijk overdwars in je tweepersoonsbed liggen

Want daar is ‘ie voor gemaakt. Je kunt je helemaal uitrekken zonder iemand een mep te verkopen, jezelf oprollen in de dekens en als een zeester het hele bed in beslag nemen. Je hebt niet het gevoel dat je in een iglo ligt als de dekens weer worden veroverd en verder geen gezeur en geen gedraai. Het single zijn is de sleutel naar een goede nachtrust. Of niet… (komen we zo op).

6. Sociale contacten in overvloed

Newsmonkey

Je hoeft niet te meer te kiezen. Sociale contacten, daar heb je als vrijgezel alle tijd voor. Daarnaast leg je nieuwe contacten makkelijker als je alleen bent. Je hoeft geen tijd meer te steken in die saaie vriend van een vriendin van je vriendin, maar je kan gewoon lekker op pad met de mensen die je écht tof vindt!

7. Je blijft in shape

Geen tapas op de bank, maar naar de sportschool. Als single man wil je natuurlijk wel aantrekkelijk blijven. De voordelen van regelmatige exercise zijn daarnaast meer energie, betere nachtrust, betere prestaties tussen de lakens én een beter humeur. Maar eerlijk is eerlijk, óók als je een vriendin hebt: zorg dat je er altijd op je alleraantrekkelijkst uit ziet!

8. Tijd voor ontdekking

Klinkt diep, maar hoe moet je met een ander door één deur als dit niet eens met jezelf lukt? Wanneer je single bent heb je meer tijd om dingen op een rijtje te zetten en herkennen wat belangrijk is voor jezelf. En zegt men niet dat zelfkennis het begin van alle wijsheid is?

9. Geen problemen met de feestdagen

”Tweede kerstdag langs jouw familie, eerste naar die van mij?” ”Nee, maar mijn familie viert het eerste kerstdag, dat weet je toch. Het zou heel erg gewaardeerd worden als je er bij bent.” ”Ja, ik wil niks liever lieverd, alleen je weet toch dat bij ons het diner ook traditiegetrouw eerste kerstdag plaatsvindt..”

”Oud en nieuw hè, vieren we dat dit jaar met jouw vrienden of mijn vrienden?” ”Vorig jaar heb ik gedineerd met jou en die verschrikkelijke vriendin, hoe heet ze ook alweer? Die met dat blonde haar? In ieder geval, dat trek ik echt niet nog een jaar.”

Oud en nieuw? Kerst? Je schuift gewoon aan op het best geplande feestje! Cheers!

10. Wat denk je zelf… Seks!

We hebben de beste tot het laatste bewaard, inderdaad: seks. Met wie je maar wilt. Niemand die je tegenhoud in het uitbreiden van je sociale kring en je op wat voor level dan ook claimt. Niemand die jou vertelt wat je wel en niet kan doen, jij kiest zelf! Als je nèt single bent, dan is de kans groot dat je de komende tijd méér gaat copuleren en dat die seks ook een stuk spannender is, dan de afgelopen tijd met je ex. Er zit niet voor niks geen ‘I’ in team, maar wel in ‘sIngle’!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS