Voetballer van het jaar: Messi, Ribery of Ronaldo?

Gisteren is bekend gemaakt dat Christiano Ronaldo voetballer van het jaar 2013 is geworden. Bekijk hier een geëmotioneerde Ronaldo bij de uitreiking van de gouden bal:

http://www.youtube.com/watch?v=_2aKtK18vbM

Wie wordt de voetballer van het jaar 2013 en gaat naar huis met de Gouden Bal? Vanavond wordt het bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse voetbalgala die onder anderen gepresenteerd wordt door Ruud Gullit. Kanshebbers voor de felbegeerde prijs zijn Lionel Messi (Fc Barcelona), Franck Ribery (Bayern München) of Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Voetballer van het jaar: Lionel Messi

De kleine Argentijn is al vier keer eerder voetballer van het jaar geweest, maar dit keer is het nog maar de vraag of hij de prijs in de wacht gaat slepen. Messi was in de eerste helft van vorig jaar erg succesvol met zijn club Barcelona, maar ze verzaakte om de Europese Champions League te winnen. In het tweede deel van 2013 kampte Messi met verschillende blessures, waardoor hij tijdens de laatste anderhalve maand van het jaar zijn kwaliteiten niet kon tonen. Hij blijft voor de meeste dé beste voetballer van het moment, maar zou het hem lukken om voor de vijfde keer de Gouden Bal te veroveren?

leo messi

Franck Ribery, voetballer van het jaar?

Wordt de, op Puyol en Ronaldinho na, knapste voetballer van het jaar ook de beste voetballer? Vanavond gaan we het zien. Ribery sleepte met zijn Bayern München alle prijzen in de wacht die mogelijk te behalen zijn. Samen met Arjen Robben (ook genomineerd, maar later afgevallen) en een aantal andere spelers wonnen ze de Duitse Bundesliga, de Duitse Beker, Champions League en het Wereldkampioenschap voor Clubs! Ribery is een goeie speler, maar ik had liever Robben op deze plek gezien!

ribery

“Cristiano Ronaldo is de voetballer van het jaar”

, aldus Cristiano Ronaldo. Hij heeft meerder malen gezegd dat hij het verdient om elk jaar de prijs in de wacht te slepen. Precies wat Zlatan Ibrahimovich ook zei, alleen hij heeft naar eigen zeggen die Gouden Bal niet nodig om te weten dat hij de beste is. FIFA voorzitter Sepp Blatter gaf geen voorkeur, hij zei dat zowel Messi als Ronaldo de prijs verdienen. Alleen dat één van de twee het zal vieren bij de kapper. Volgens velen andere spelers, bijvoorbeeld oud mede speler bij Madrid: Rafael van der Vaart, is Cristiano Ronaldo een hele hardwerkende speler en een echt icoon. Maar is hij net zo talentvol als Messi? Hij heeft met Madrid niet het beste jaar ooit gehad, maar schoot wel Portugal eigenhandig naar Brazilië.

christiano ronaldo - gva.be

Wat vinden jullie? Wie moet vanavond verkozen worden tot voetballer van het jaar 2013?

[socialpoll id=”2183417″]

voetballer van het jaar - gva.be

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS