Visio RX Review

Zelf ben ik al jaren een bril drager. In al die jaren had ik nog nooit online een bril besteld. Een bril moet je passen. Niet alleen betreft maat, maar ook kleur en model komt wat mij betreft het beste over als je de bril opzet. Visio-Rx Nederland vroeg me echter om een review te maken over hun bestelsysteem. Wie ben ik dan om dat niet te doen? Check www.visio-rx.nl voor meer informatie!

Visio RX

Visio RX heeft een grote collectie betaalbare monturen. En met betaalbaar bedoel ik dat het duurste montuur €44,95 kost. De ruime selectie van trendy monturen tot klassieke of zelfs sportbrillen geven je een ruime keuze. Ook de glazen zijn in verhouding erg betaalbaar. In de meeste gevallen val ik, door een grote cilinder, vaak in een duurder segment van glazen. Bij Visio RX was ik in totaal inclusief kraswerend en ontspiegelt glas en verzendkosten €65,80 kwijt. Geen geld voor een bril lijkt me zo!

Online Passen

Een voordeel van online kopen is dat de prijs vaak een stuk lager ligt. Een nadeel is dat het passen wat lastiger is. Bij Visio RX hebben ze een virtuele spiegel. Je upload een foto of maakt er een met je webcam en vult je maten in. Zo kun je direct een montuur passen en kijken of het bij je staat of niet. Na het shoppen door de site had ik 4 monturen uitgezocht en gepast in deze virtuele spiegel:

Mijn voorkeur ging uit naar nummer 3 en 4. Omdat nummer 3 het meeste lijkt op mijn huidige bril ben ik uiteindelijk voor nummer 4 gegaan. Na het ingeven van mijn oogmeting en het kiezen van de dikte en kleur van de glazen (die overigens geadviseerd wordt) kon ik de bestelling bevestigen. 16 dagen later bracht de postbode de bril netjes af, inclusief brillenkoker en schoonmaaksetje.

Dit systeem werkt goed, al zijn er nog wel een aantal bugs in de website waardoor hij af en toe blijft hangen.

Kwaliteit

De sterkte is goed, al moeten je ogen altijd even wennen aan net een andere bril. Je ziet het absoluut niet af aan het montuur dat het een goedkope bril is. Mijn glazen zijn echter nét iets te groot voor het montuur, waardoor het glas niet 100% mooi overloopt in het montuur zelf. Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding erg goed. Normaal ben ik, met glazen van mijn sterkte en een niet te gek montuurtje minimaal €400,- kwijt voor een bril. Ik zie deze bril dus meer als ‘een bril voor erbij’. Daar is deze bril meer dan geschikt voor!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS