10 Adembenemende villa’s in de sneeuw.

Het is weer bijna winter.. Wellicht droom je op kantoor al van warme chocomel (met een kleine toevoeging), knisperend haardvuur en prachtige vergezichten over wollige pistes.

En iedere wintersporter kent het magische gevoel; na een sportieve dag in de sneeuw, je boots uit, neerploffen op de bank en voetjes omhoog! Maar we zouden Manify niet zijn als we dat niet zouden doen in een retestrakke chalet. In stijl dus!

Speciaal voor jou hebben wij alvast een zorgvuldige selectie gemaakt van de mooiste plaatjes. Om het net even wat exclusiever te maken, vergeten we de 13-in-een-dozijn chalets en kun je zelf zien dat design ook heel goed scoort in de sneeuw.

Split View Mountain Lodge | Noorwegen

Stel: je zit al uren sneeuwvlokjes te tellen voor het raam en hebt genoeg van het uitzicht. Dan ga je toch van de woonkamer naar de eetkamer, voor een prachtig nieuw uitzicht! Met precies dezelfde sneeuwvlokjes, dat wel.

Architectuur: Reiulf Ramstad Arkitekter | Foto’s: Søren Harder Nielsen

Glass sided house | Dromenland

Precies zoals je ’t in je dromen voorstelt: kou en sneeuw buiten en binnen lekker warm in deze moderne villa. Overigens zijn deze wonderschone plaatjes ook louter te bewonderen.. in je dromen! Het zijn namelijk bijzonder knap gemaakte visualisaties.

Architectuur: Estudio A4

Casa Techos | Argentinië

Deze architect heeft een villa ontworpen op een verhoging, dan hou je droge voeten en kun je nog meer genieten van het fraaie uitzicht. Karakteristiek in deze woning is de vertaling van de klassieke houten balk, naar een moderne stalen constructie. Hiet staat tegenover dat de vloer en het plafond wel van hout zijn. Deze combinatie zorgt voor een aangename en warme sfeer in deze eigentijdse villa.

Architectuur: Mathias Klotz

Four Cornered Cabin | Finland

Wat kan eenvoud in architectuur toch krachtig zijn, het draait hier maar om 1 ding: uitzicht. Als er in de hele omgeving alleen maar Finse sneeuw te zien is, zorgt zelfs een hele lichte tint in het interieur al voor de nodige warmte. Less is more.

Architectuur: Avanto Architects

Juvet Landscape Hotel | Noorwegen

Super strak vormgegeven hotel in Noorwegen: je lijkt bijna ín de sneeuw te staan! Maar dan wel op kamertemperatuur. Verder: niks zeggen en gewoon genieten.

Architectuur:  Jensen & Skodvin

Villa Vals | Zwitserland

Deze villa in Zwitserland is ontworpen door de Nederlandse architectenbureaus SeARCH en Christian Müller. Wat meteen opvalt is de ronding in de bergwand. Deze vakantiewoning is ook erg smaakvol ingericht. Om de natuur zo min mogelijk aan te tasten, is deze villa alleen bereikbaar via een ondergrondse tunnel (waar hebben we dat eerder gezien?) door de bergwand.

Waarom óp de berg, als je ook ín de berg kan wonen?

Foto’s: Iwan Baan

Ufogel | Oostenrijk

Deze vreemde vogel is een ieniemienie-lodge in de Oostenrijkse Alpen. Veel meer dan een tafel, wat matrassen en een houtkachel heb je hier niet nodig. Wij gaan alvast even liggen..

Architectuur: Peter Jungmann

Concrete Cabin | Zwitserland

Voor de eenzame zieltjes; even helemaal weg van alle drukte om je heen. Hier is namelijk niets anders dan sneeuw, beton en een berenvelletje .. voor de liefhebber!

Architectuur: Nikisch Sano Walder Architects | Foto’s: Gaudenz Danuser

V-Lodge | Noorwegen

Deze Villa heeft twee vleugels in de vom van een V (vandaar de naam!). Door de grote raampartijen waan je je als het ware in de sneeuw. Het interieur is sober, maar stijlvol. Perfect om een heerlijke wintersportvakantie met je vrienden door te brengen.

Architectuur: Reiulf Ramstad Arkitekter | Foto’s: Søren Harder Nielsen

Twin House | New York State

Twee prachtige zwarte villa’s in de sneeuw, ontworpen door William O’Brien Jr. Dit ontwerp is speciaal gemaakt voor twee broers en moet gerealiseerd worden in de staat New York. Wederom prachtige plaatjes, wederom niet echt. Nog niet dan! We kunnen niet wachten tot ze er daadwerkelijk staan.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS