Villa Slow: dit minimalistische huis in Spanje verovert vele hartjes

Minimalistische architectuur, we houden ervan. Villa Slow is stukje architectuur, een stukje magie die de spijker precies op zijn kop slaat. Het droomhuis in Spanje is ontworpen met mindfulness en oog voor details. Je voelt dan ook meteen de rust over je heen glijden als je dit pareltje ziet.

Gebaseerd op een Cabana Pasiega, een combinatie van een huis en een schuur, maar met moderne elementen en een minimalistisch interieur.

villa-slow-holiday-2
Foto: David Montero

Villa Slow

Architecte Laura Alvarez kocht in 2014 het stuk land, wat in de buurt ligt bij haar geboorteplaats in het Noorden van Spanje. Met bergen, prachtige natuur en zelfs een aantal koeien, kom je hier volledig tot rust. Mevrouw Alvarez wilde een plek creëren waar mensen zich warm voelen als het buiten koud is en verbonden zijn met de natuur. En met succes, want ze heeft iets bijzonders neer weten te zetten.

“I designed Villa Slow as my own home. I wanted to create a space to contemplate the beautiful surroundings. The two big windows on both sides of the living room are to me like ‘living paintings’. Every morning is different: Clouds, fog, sun, landscape in continous change. At night in clear days you can see the stars from the bed.” – Laura Alvarez

villa-slow-holiday-1
Foto: David Montero

Minimalisme in zijn puurste vorm

Met aan de buitenkant steen en aan de binnenkant een houten constructie, ontstaat er een mooi contrast. Ook complementeert het huis zijn omgeving en andersom. De twee grote panoramische ramen creëren voornamelijk de verbinding met de omgeving. Doel flink bereikt en gepasseerd als je het ons vraagt.

Het huis is zeer minimalistisch ingericht en is een oase van rust. Er is veel wit terug te vinden en staat heel mooi in combinatie met de houten constructie. Er is een heerlijk hoekje gecreëerd bij het raam, waar je ten volste naar buiten kan gluren. Ook het deel waarbij je heerlijk op de bank kan zitten met de open haard aan bevalt ons heel erg.

Als je de ruimte wat meer eigen wilt maken, maar toch minimalistisch wilt houden, kan je er altijd voor kiezen een zwart/wit schilderij aan de muur te hangen.

Droomhuis

Al met al kunnen we wel stellen dat dit een werkelijk droomhuis is. Omringt door natuur en een oase aan rust door het minimalisme, dat kunnen we allemaal zo nu en dan wel gebruiken. Mrs. Alvarez, onze dank is groot.

villa-slow-holiday-3villa-slow-holiday-19 villa-slow-holiday-18 villa-slow-holiday-17 villa-slow-holiday-14 villa-slow-holiday-13 villa-slow-holiday-12 villa-slow-holiday-11 villa-slow-holiday-10  villa-slow-holiday-9 villa-slow-holiday-8 villa-slow-holiday-7 villa-slow-holiday-6 villa-slow-holiday-4 villa-slow-holiday-15 villa-slow-holiday-5 Foto’s: David MonteroESSENTIALSMEER ESSENTIALS