Deze gave drone-video brengt de vergane glorie van het Land van Ooit in beeld!

Herinner je nog dat mollige meisje met die verschrikkelijk harde stem. Die ene die denkt dat het meervoud van ijs, ijzen is. Kloontje, heette ze! Je was er fan van of je haatte haar. Ik was op z’n zachts gezegd, geen fan van een schreeuwende vrouw die net deed alsof ze een baby was. Maar van het pretpark, waarvan ze officieues de mascotte was: Het Land van Ooit, was ik dan wel weer wat meer fan. Natuurlijk stond het altijd in de schaduw van de Efteling, maar ach een kinderhand is snel gevuld.

Vergane glorie: Land van Ooit

Dat het niet kon tippen aan de nabijgelegen Efteling, werd wel duidelijk toen ze in 2007 de deuren voorgoed moesten sluiten. Het park, dat in 1989 is geopend, ging failliet en ligt er sindsdien maar zielig bij. Dat vonden filmmakers Ralph Denessen en Rick Sleenhoff ook en zijn dus even langs het verlaten pretpark gegaan om wat mooi filmmateriaal op t doen.

Bewapend met een drone en twee camera’s zijn de mannen het verlaten terrein op gegaan en hebben een hele gave compilatie gemaakt van hoe het, ooit zo mooie, Land van Ooit er nu bij ligt. Het zou een perfect decor zijn voor een slechte horror…ESSENTIALS