Vermout je proberen!

Rosé, Breezers, Prosecco, Gin Tonic. Allemaal hits… ‘van toen’ welteverstaan. Ooit met open armen ontvangen door terrashangend en drinkend Nederland, maar daarna vaak ook weer met stille trom van de drankkaart vertrokken. We zijn wel weer toe aan iets nieuws zou je zeggen! Een GT op z’n tijd is nog altijd lekker (zolang er geen halve komkommer in drijft), maar dat kennen we nu eigenlijk wel. Wat ga je deze zomer dan bestellen? We schreven het al eerder, maar het is toch echt vermout.

Vermout

Vermout (uitspraak: vermoet) is ontstaan in Frankrijk in de 18e eeuw en is eigenlijk wijn waarvan de smaak is versterkt met alcohol, planten en kruiden. Een vergeten drankje. Het is een echte aperitief wijn en hoewel wij Nederlanders geen geboren ‘aperitievers’ zijn (half zes aanschuiven, half zeven voor de pit), zouden we het vaker moeten doen. Niks gezelliger dan een lekker drankje met borrelhap in de namiddag, voorafgaand aan een zomers avondje lang tafelen… Toch?

Hoe drink je het?

Vermout kun je op verschillende manieren verorberen. Oorspronkelijk gewoon gekoeld, puur met een blokje ijs. Maar heel eerlijk, dat zal niet iedereen direct lekker vinden. Het is vrij zoet. En daarbij; gin drinken er ook maar weinigen puur. Maak er een cocktail van, dat is eigenlijk het allerlekkerst. In een longdrink met tonic (wel een goede), ginger ale of in een groot wijnglas met ijs, limoen en champagne. Je zou zeggen ‘verwijfd?’ Mja, beetje, maar dat is het oprollen van je broek en selfies maken ook. En toch is het hip.

Belsazar

De bekendste vermout is Martini, maar dat drinkt je oud-tante ook tijdens het bridgen. Wil je iets hipper uit de hoek komen, kijk eens waar ze de vermout van Belsazar schenken. Een fijn, Berlijns merk met een strak ontworpen fles. Gemaakt met wijnen uit het bekende wijngebied ‘Kaiserstuhl’ en verkrijgbaar in vier smaken; Dry, Red, White en Rosé. Inmiddels op de cocktailkaart in steeds meer hippe tentjes. In steden als Berlijn en Barcelona is het erg populair op de terrassen. En het fijne van een cocktail met vermout, je kunt wat langer doorgaan met drinken door het relatief lage alcohol percentage (zo’n 18%).

Source :

BelsazarESSENTIALS