Uitshirt Nederlands Elftal is blauw

Oranje speelt in het blauw!

Vandaag is het nieuwe uitshirt van Oranje gepresenteerd door Nike en hij is: Blauw! Het Nederlands Elftal zal het WK in Brazilië beginnen in het blauw! De eerste tegenstander van Van Gaal en zijn keurkorps is Spanje, mét hoogstwaarschijnlijk die vervloekte lange teennagel van Casillas. Spanje speelt in het rood en dus is dit de eerste keer dat het Nederlands Elftal in het nieuwe uittenue speelt.

Nieuwe uitshirt Nederlands Elftal

Het nieuwe uitshirt is felblauw bij de hals en loopt in een geblokt patroon naar beneden steeds donkerder af. Volgens de ontwerpers van Nike symboliseert dit water, wat zo’n belangrijke rol speelt (en heeft gespeeld) in ons land. Daarnaast refereert het blauw aan de officiële Koninklijke vlag, die blauw met oranje was.

Oranje boven

Het thuisshirt werd eerder deze maand al gepresenteerd door het kledingmerk. Opmerkelijk is de eenvoud en het retro KNVB-logo op de linkerborst. Ook leuk om te weten is dat het lettertype van de naam en het rugnummer zijn ontworpen door een 85-jarige Groninger. Hij liet zich inspireren door het shirt van het Nederlands Elftal in de succesvolle jaren 70.

Zowel het uit- als het thuisshirt is gemaakt met de laatste technieken van Nike. Licht, comfortabel en ademend, maar ook duurzaam. Elk shirt is gemaakt van ongeveer 18 gerecyclede PET-flessen.