Bob-Bob, op de nieuwe Triumph Bonneville Bobber

Rides

Het was dubbel feest bij Triumph. Op mijn verjaardag was het namelijk tijd om de nieuwste aanwinst van de Bonneville familie te presenteren: de Triumph Bonneville Bobber. In Londen werd het model op redelijk spectaculaire wijze onthuld. Zo werd viermalig wereldkampioen superbike Carl Fogarty uitgenodigd om het eerste exemplaar te onthullen en op te dragracen. Uiteraard was ik er bij, op mijn verjaardag, met een heerlijke pint.

Bonneville Bobber

Triumph presenteerde de premium custom Bonneville bobber, de jongste telg in de unieke reeks bobbers. Sommige lezers zullen zich afvragen, wat is een Bobber? Het gaat hier niet alleen om het bob-bob geluid die hij maakt. Een echte bobber is minimalistisch, heeft een krachtige uitstraling en heeft daarnaast een functioneel ontwerp. Door een Bonneville T120 uit te kleden, worden de kenmerken van een bobber zichtbaar. Dit is te zien aan de strakke lijnen, spaakwielen, een breed achterwiel en de onmisbare ruige-look. De eersteklas afwerkingsdetails mogen natuurlijk niet ontbreken. Het merklogo is dan ook onder andere te vinden op de tankdop en achterop het zadel. De stuur verhogers zien er gelikt uit met zilversatijn en grafiet. Er kan gekozen worden uit drie kleuropties, Ironstone, Morello Red en Jet Black.

Bonneville bobber 5

Bonneville bobber 6

Aangepast

Met een lage zithoogte is de Bonneville Bobber voor elke motorrijder geschikt. Je wil natuurlijk wel lekker zitten als je een rit maakt op de bobber. Vandaar dat Triumph een ergonomisch verstelbaar zadel gemonteerd heeft op de Bonneville bobber, met een schuimkussen. Gegarandeerd comfortabele ritjes. Het zadel kan zowel omhoog in de zogeheten roadster-positie, voor dynamische ritjes, en omlaag gezet worden om heerlijk te cruisen. Het zadel, de klok en de meter kunnen helemaal aangepast worden aan de lengte en rijstijl van zijn bestuurder. Om de rijeigenschappen volledig te optimaliseren zijn speciaal voor de Bonneville bobber een unieke dubbele luchtfilterkast en een uniek uitlaatsysteem ontwikkeld. Dat uitlaatsysteem zal een heerlijk rauw geluid door je trommelvliezen duwen. Allemaal dankzij de lovend ontvangen 1200 cc-motor inclusief hoog koppel.

Bonneville bobber 11

Bonneville bobber 9

 

Triumph

Triumph Motorcycles werd opgericht in 1902. Twintig jaar geleden is het bedrijf gevestigd in Hinckley, Leicestershire, waar het bedrijf vandaag de dag motorfietsen maakt die een perfecte combinatie vormt tussen authenticiteit, karakter en charisma. De filosofie van het bedrijf draait volledig om inzet en passie voor het ontwikkelen van unieke motorfietsen. Deze filosofie heeft geleid tot een breed scala aan motoren voor alle type motorrijders. Met als kers op de taart natuurlijk de Bonneville-familie en zijn nieuwe Bonneville bobber. De Speed Triple, Daytona en SuperSports Daytona mogen zeker niet ontbreken. Het bedrijf bouwt circa 60.000 motorfietsen per jaar en is daarmee de grootste Britse motorfabrikant. Ongeveer 750 dealers over de hele wereld verkopen een Triumph aan ieder die wil. Rond de 2000 werknemers van over de hele wereld zorgen dat het bedrijf zo legendarisch blijft als het is. Een ode en triomf aan Triumph.

bonneville bobber

 

 

 

Total
0
Share