Vijf plekken om dit najaar te overwinteren

Hij duurde dit jaar absurd lang, maar de zomer is voorbij. Klaar met de kou? Op deze plekken hebben ze in onze wintermaanden een overdosis aan zon. Inpakken en wegwezen!

Hier ga je heen om te overwinteren

Kaapstad

Kaapstad werd in 2014 door de New York Times uitgeroepen tot beste plaats om te bezoeken. De stad ligt op het zuidelijk halfrond en de seizoenen zijn dus tegenovergesteld aan die van ons. Precies wat we zoeken. De temperatuur ligt in januari rond de 26 graden en door de lage luchtvochtigheid is het er zelden benauwd. Kaapstad is een Westers aandoende stad en staat voornamelijk bekend om het (kite)surfen, de goede wijnen en wijnboerderijen en het Nederlands tintje dat de stad heeft. En ja, je kunt er met onze eigen taal terecht.

Foto: Dan Grinwis

Oman

Muscat, de hoofdstad van Oman, werd in 2012 uitgeroepen door Lonely Planet als de op één na leukste stad ter wereld. Het is er nooit koud en in januari kun je uitgaan van een gemiddelde temperatuur van 26 graden. Een perfecte plek om in de winter heen te gaan dus.

Oman heeft de mooiste hotels en stranden en ook vind je er een aantal knappe staaltjes architectuur. Om het echte nomadische Bedoeïenen leven te ervaren is het een hele toffe ervaring om te overnachten in een tentenkamp middenin de woestijn.

Nog niet overtuigt? Oman staat ook bekend als ideale duikbestemming, hike- rotsklim- en mountainbike walhalla en het ligt vlakbij schiereiland Musandam dat vanwege zijn fjorden ook wel het Noorwegen van Arabië wordt genoemd.

Foto: bhart9070

Miami

In de Sunshine State van Amerika, Florida, ligt onze nummer drie: Miami. Het is hier in de winter vrijwel altijd warm en zonnig en daardoor zul je niet de enige zijn die hier wat zon komt pakken. Miami leeft altijd.

‘Welcome to Miami, Bienvenido a Miami’, iedereen kent ‘m wel, de hit van Will Smith. En het is niet voor niks dat Eva Mendes met haar zwoele stem het Spaanse zinnetje zingt. Miami is een mengelsmoes van culturen: Cubanen, Spanjaarden, Jamaicanen en Dominicans geven de stad een exotisch tintje en dat is precies waar we in januari zin in hebben!

Foto: Aurora Kreativ

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro mag niet in dit rijtje ontbreken. Het is één van de meest levendige steden ter wereld en het is er heel het jaar door feest. Relaxen doe je bij Copacabana Beach en het bekende Christusbeeld moet je gezien hebben. In Rio dans je de samba, scoor je de mooiste vrouwen en laat je je voetbalhart sneller kloppen in het Maracana stadion, het grootste stadion van de stad. Ga je in februari of begin maart? Dan kun mee doen aan het Braziliaanse carnaval wat voornamelijk in Rio groots gevierd wordt.

De tempratuur in Rio ligt gemiddeld tussen de 25 en 30 graden.

Foto: Augustin Diaz

Madagaskar

Gek op natuur en wilde dieren? Dan is Madagaskar de hemel. Onze vijfde winterse parel is dit eiland ten oosten van het Afrikaanse continent en is nog erg authentiek en niet zo toeristisch. Op het eiland vind je ongeveer 250.000 beschermde diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen en ook heb je er unieke tsingy landschappen. Niet te vergeten, Madagasker heeft heerlijke stranden en luxe resorts. De tempratuur ligt gemiddeld tussen de 25 en 30 graden.

Foto: Takeweb
Total
6
Share