Een jaar Down Under in Nieuw Zeeland. Nu of nooit!

CREDITS: www.instagram.com/road_rebelz

Maandag tot vrijdag, van negen tot vijf op een kantoor. Het zou zomaar eens je droombaan kunnen zijn, maar het is ook heel goed mogelijk dat het beeld van een kantoorbaan bij jou het angstzweet doet uitbreken. Waarom ga je er dan niet gewoon jaar tussenuit? Naar Nieuw Zeeland bijvoorbeeld. Je weet wel, dat land van de Lord of the Rings films!

“Het klinkt heel cool allemaal, maar gaat dat dan allemaal zo makkelijk?” Ja, dat gaat echt heel makkelijk. Maar om je te helpen, vijf tips voor jou:

Down Under in New Zeeland

Nu of nooit

Een jaar ertussenuit is moeilijk in te plannen in je drukke sociale leven. En een jaar weg van familie en vrienden is niet voor iedereen weggelegd. De eerste en beste tip is daarom om jezelf af te vragen of je het écht wilt. Want alleen dan ga je bewust en onbewust keuzes maken die ervoor zorgen dat jij straks op reis kan. Als je voor jezelf redenen gaat verzinnen om het uit te stellen, komt het er waarschijnlijk nooit van. Maar één ding is zeker, na een jaar in Nieuw Zeeland zul jij zoveel toffe dingen hebben beleefd, dat je het voor geen goud had willen missen.

Ga ik niet veel missen thuis?

Een jaar klinkt misschien heel lang. We zijn allemaal jong en het gevoel dat we iets missen hebben we allemaal wel eens. Niks raars. En het klopt, er zullen dingen gebeuren als jij er niet bent. Op dagen zoals Koningsdag heb je misschien heimwee. Maar als jij dan de dag erna naar het topje van de hoogste berg klimt met een groep fanatieke backpackers en daar ’s avonds een biertje op drinkt, dan ben je dat allemaal snel vergeten. Een jaar vliegt letterlijk zo voorbij. Voor je familie en vrienden het doorhebben ben je weer terug en lijkt het alsof je nooit bent weg geweest.

Working Holiday Visa

“Maar ik heb geen geld!” Je zal niet de enige zijn met dit probleem. Zeker niet als je net bent afgestudeerd en ome DUO een bedrag schuldig bent waar je ‘U’ tegen zegt. De oplossing hiervoor is de ‘Working Holiday Visa’. Met je Nederlandse paspoort is dit een fluitje van een cent. Je kunt zelf bepalen hoeveel van jouw jaar je wilt werken. Als je geen rooie cent hebt zul je eerst even aan de slag moeten, maar de baantjes liggen voor het oprapen voor de backpackers. Niet altijd de meest interessante baantjes, denk aan fruit plukken, koeien melken of in een hostel werken. Je zal de handen uit de mouwen moeten steken, maar het verdient allemaal redelijk goed en je bent omringd door de mooiste natuur van de wereld. Een weekendje bankhangen is dan ook verleden tijd.

Het merendeel van de backpackers komt aan in Nieuw Zeeland met minder dan 1000 euro. Dan is het slim om eerst een tijdje te werken om de bankrekening te spekken. Maar ‘geen geld’ is absoluut geen reden om niet te gaan.

Jezelf ontwikkelen

Reizen is één van de beste manieren om jezelf te ontwikkelen. Als je terug komt besef je hoeveel nieuwe dingen je hebt geleerd. Dingen die je anders nooit had geweten als je thuis was gebleven en met dezelfde mensen was blijven omgaan. Verbreed je horizon! Het kan helemaal geen kwaad om uit je bekende sociale cirkeltje te stappen en jezelf in het diepe te gooien. Het wordt met de dag minder raar om een totaal onbekend iemand aan te spreken om de weg te vragen. Misschien ga je wel voor het eerst vissen en je eigen gevangen vis eten. Of ga je kalkoenen jagen met de locals. Misschien kom je wel de liefde van je leven tegen. Als je overal voor open staat kom je gegarandeerd terug als een ander mens, een beter mens!

Vissen vanaf de rotsen, de nummer één hobby in Nieuw Zeeland

Ontsnap één van de winters in Nederland

De winter is misschien niet jouw favoriete seizoen. Als je geen fan bent van de regen en kou dan kun je in het najaar vertrekken, want de seizoenen aan de andere kant van de wereld zijn precies omgedraaid!. Dat betekent dat je na een Nederlandse zomer een tweede zomer tegemoet kunt gaan.

Kan het nog beter?!

Mocht je jezelf na al deze tips toch nog afvragen of de avonturen dan echt zo tof zijn om je huis en haard achter te laten, check dan onderstaand filmpje:

Total
25
Share