Toyota showt nieuwe concept cars

Tijdens de Tokyo Motor Show van 2015 heeft thuisteam Toyota drie mooie verrassingen voor ons in petto. Toyota presenteert hier de drie nieuwe concept cars, die de toekomst van het Japanse autobedrijf in moeten luiden. Het drietal lijkt, zeker op het eerste gezicht, totaal niet op elkaar, maar is een uiteenzetting van het Toyota brand op zijn eigen en unieke wijze. Welke van de Toyota concept cars is jouw favoriet?

Toyota S-FR Concept

De relatief kleine auto, vier meter lang van neus tot staart, is een eerbetoon aan de kleine Toyota sport auto’s uit de jaren ’60. Denk bijvoorbeeld aan de Toyota Sports 800. Deze S-FR concept, afkorting voor Small, Front engine, Rear drive, heeft een uitgebalanceerde gewichtsverdeling en is uitgerust met zes versnellingen.

Toyota FCV Plus Concept

De Toyota FCV Plus Concept is een auto die ons inzicht geeft in de toekomst van brandstof voorziening wat betreft auto’s. De FCV Plus rijdt, evenals de Toyota Mirai, op waterstof. Tussen de voorwielen heb je de ‘Fuel Cell Stack’ zitten en de watertank bevindt zich aan de achterkant van de bolide. Hij heeft drie elektromotoren, één bij ieder wiel. Naast het gegeven dat je nooit meer benzine, gas of diesel in je auto hoeft te gooien, kan deze concept car in stilstand ook de energie voorziening van je huis verzorgen. Je eigen energie leverancier op wielen!

Toyota KIKAI concept

De Toyota KIKAI is de meest transparante automobiel van deze drie Toyota concept cars. Hij showt de schoonheid, creativiteit en effectiviteit van techniek. In het digitale tijdperk lijkt de buitenkant, op diverse vlakken, belangrijker dan de binnenkant. Dat maakt de KIKAI tot een statement, de techniek is letterlijk het design. Dit bijzondere concept geeft plaats aan drie inzittende, waar de bestuurder schuin voor zijn mede passagiers zit.

Persconferentie Toyota, Tokyo Motor Show 2015

Source :

ToyotaESSENTIALSMEER ESSENTIALS