Tortilla’s met Biefstukpuntjes

Food & Drinks

Samen met de dames en heren van Marley Spoon hebben wij een gerecht op het menu van volgende week gezet: Tortilla’s met biefstukpuntjes! Heerlijk mals vlees gebakken met chilipeper. Wees gerust! Er zit ook een heerlijke frisse komkommersalade en dip bij om ervoor te zorgen dat het niet té pittig wordt!

Ingrediënten

Voor 2 personen

Bereiding

[column size=one_third position=first ] Voorbereiding Vlees
Verwarm de heteluchtoven voor op 200ºC. Deep de biefstuk droog en snijd in reepjes van 1cm. Was de peper, snijd door de helft, verwijder de zaadlijsten en hak fijn. Minder pittig? Gebruik 1/3 van de peper. Meng het vlees en de chili met 1el olie.
[/column] [column size=one_third position=middle ] Voorbereiding Groente
Was de groente. Snijd de komkommer door de helft en schraap met een lepel de kern eruit. Snijd in dunne plakjes. Halveer de tomaat en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd plakjes en hak de peterselie fijn. Meng dit alles.
[/column] [column size=one_third position=last ] Yoghurtsaus Maken
Pel de knoflook en hak deze fijn. Meng deze met de yoghurt en mayonaise. Was de limoen en voeg 2tl rasp en 1el sap aan het mengsel toe. Breng op smaak met peper en zout.
[/column] [column size=one_third position=first ] Vlees Bakken
Bak het vlees met 1el olie in 3-5 minuten in een middelgrote koekenpan op hoog vuur gaar. Hierna het vlees met zout bestrooien naar smaak.
[/column] [column size=one_third position=middle ] Tortilla’s Opwarmen
Wikkel de tortilla’s in een vochtige theedoek en verwarm in ca. 1 minuut in de oven. Minder lekker maar ook mogelijk: de magnetron!
[/column] [column size=one_third position=last ] Wraps Bereiden
Leg de opgewarmde tortilla’s nast elkaar en bestrijk ze met het yoghurtmengsel. Verdeel het vlees en de groente en rol ze met je handen tot wraps.
[/column]

Smakelijk Eten!

Total
0
Share