Top 6: Clubs in Barcelona

Als je een keer een weekendje weg wilt met je vrienden, kies dan voor Barcelona! Al eerder hebben we Barcelona als stedentrip-tip gegeven, maar er zijn de laatste tijd veel nieuwe clubs geopend in de stad. We vertelde toen dat El Row Viladecans DE beste club is om heen te gaan, helaas heeft deze tent zijn deuren gesloten en zijn de feesten van El Row alleen nog maar op verschillende locaties bij te wonen. El Row toert door Europa en gaf oktober vorig jaar nog Halloweenfeestjes in Marseille en Poble Espanyol (Barcelona). Ook heeft de organisatie van El Row een nieuwe club geopend in hartje Barcelona genaamd Ker.

En omdat deze club weg is moeten we verder kijken, en dat is maar goed ook want er zijn de afgelopen maanden een aantal nieuwe clubs geopend die zeker de moeite waard zijn! Deze top 6 van Clubs in Barcelona is speciaal samengesteld voor liefhebbers van elektronische muziek, voornamelijk techno, techhouse enz.. Kijk hier voor dé Party in Barcelona!

Clubs in Barcelona

#6. Apolo

NastyMondaysBarcelonaSalaApolo

Sala Apolo is een club in een oude theaterzaal en de kelder daarvan. Onder locals is de club erg populair en vooral op maandags mag je blij zijn als je binnen kan. Elke dag van de week wordt de club gehost door een ander concept waarvan Nasty Mondays de populairste is.  Tijdens deze avond wordt je vermaakt met coole lichtshows en vaak grote namen in de scene. In de hoofdzaal wordt een soort elektronische rock ten gehore gebracht, die niet altijd even spannend is, maar beneden in de kelder kun je los gaan op varianten van techno, tech house, trap en dubstep. Dit ligt natuurlijk helemaal aan de dienst doende DJ. Ook op dinsdag, Crappy Tuesday, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in Apolo. Het is er minder druk en de muziek in de theaterzaal is beter. De rest van de dagen worden er concerten gegeven die variëren in genre. Soms is er op zaterdag ook nog een leuke DJ te bekennen.

Waarom staat deze club in de top 6? Omdat de maandag en de dinsdag vaak legendarische avonden voortbrengen voor alle bezoekers.

 

#5. Marhes (nieuw)

Marhes Barcelona

Marhes is pas zo’n drie weken open. Deze club, in het pand van de oude Pacha, heeft al vele name gekend. Marhes ziet er goed uit en heeft tot nu toe al een aantal grote namen gehad, zoals Pan Pot, Bob Sinclair en Steve Lawler. Als je aan komt gelopen staan de Lamborghini’s, Ferrari’s, enz. al voor de deur. Zo’n club is het wel. Er is een flinke VIP area waar anabole gasten, samen met opgespoten vrouwtjes, zich te goed zitten te doen aan flessen dure Grey Goose Vodka van 3,5 liter. Maar daar heb jij geen last van. Het geluidssysteem is erg goed en het ziet er mooi uit van binnen. De drankjes zijn wel wat prijzig, maar entree vaak gratis. Schrijf je in op Facebook en ben op tijd binnen, is the key to succes. Zorg dat je genoeg geslapen hebt, want de feestjes gaan er tot in de vroege uurtjes door!

 

#4. Werk it (re-opened)

WerkIt_Barcelona

 

Werk it bestaat al langer, dit is het derde jaar, alleen steeds wisselen ze van locatie. De locatie die ze nu hebben is echt super vet! Een 300 jaar oud theater in hartje Barcelona. Het is de oudste locatie die zich leent voor feesten in Spanje en is een van de oudste theaters in Europa!

De muziek tijdens de Werk it feesten is heel uniek en dat maakt het op vrijdagavond, dé place to be. De sound van Werk it is een soort combinatie van het Europese Minimal, Deep, Techno en Tech house met 90’s Warehouse sounds uit New York en Chicago. Werk it verdient een plek in de top 6 Clubs in Barcelona.

 

#3. Razzmatazz

Razzmatazz. Bron: kedin.es

Razzmatazz, al eerder benoemd in ons artikel over Barcelona, is de grootste club van Barcelona. Razzmatazz staat in een industriële setting, maar toch in hartje Barcelona. Al 12 jaar is Sala Razzmatazz de enige club in Barcelona met 5 verschillende zalen. De grootste namen hebben er gestaan, maar bieden ook vaak een podium voor kleinere artiesten/DJ’s. De verschillende zalen, met verschillende muziekstijlen maken de Razzmatazz zo leuk. Er is voor ieder wat wils, van Drum & Bass tot Industrial Rock en van Minimal Techno tot Commerciële partymuziek. Je betaald gemiddeld zo’n 12 tot 17 euro om binnen te komen, maar dan krijg je wel een drankje naar keuze (en sterk!) en daarna zijn de drankjes, voor Barcelona-begrippen, ook niet duur. En voor de verandering is het barpersoneel er aardig!

 

#2. La Terrazza

La Terrazza

In Barcelona staat een berg, de Montjuic. Op die berg is een klein dorpje met oude huisjes die je overal in Spanje kan vinden, Poble Espanyol. In dit dorpje woont niemand, maar het is een soort museum met kleine winkeltjes enz.. In dit ‘museum’ bevindt zich een open-air club genaamd: La Terrazza! En bij La Terrazza, daar moet je zijn geweest. Een te gek feest barst los terwijl je op een berg staat met een grote palmboom in het midden. Lachen!

 

#1. Ker / El Row City (nieuw)

Club Ker Barcelona

Dat we fan zijn van El Row, dat wisten jullie al. Dat de oude toko van El Row dicht is ook, maar dat ze een nieuwe club hebben in Barcelona nog niet. Nu wel dus.. Ker is de naam. Waar bij El Row de invloeden van alle kanten kwamen, het enorm druk was, niks te gek was en je er bij kon lopen zoals je wilt, gaat dat bij Ker een stukje anders. Ze willen de high society onder de Techliefhebbers bereiken. Als je er niet naar hun zin uit ziet dan wordt je gewoon geweigerd. Maar als je binnen bent heb je wel een super avond. Met gelijkgestemde sta je lekker los te gaan op sets van de beste DJ’s in de Spaanse Technoscene.

En sinds kort is het El Row concept zelf ook terug gekomen in Barcelona. Het concept was, in het kort, snoeihard afterpartyen op zondagochtend. Later is dit verschoven naar de avond is het meer een feest op zichzelf geworden. Elke zonder kun je weer genieten van de feesten van El Row City in club Ker! De feesten van El Row (ook in Madrid en Ibiza en hun tours) zijn uitgeroepen tot beste feesten van Spanje in 2013!!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS