Manify Recept: Tomaat-paprika soep met saucijzen

Het is weer tijd voor een lekker, én simpel, recept! Soep is een van de beste manieren om op een lekkere manier groenten binnen te krijgen. Recepten van courgette-kruidenkaassoep en broccolisoep gingen dit recept voor. Maar dit is ook een echte lekkere bak met de nodige vitaminen!

Tomaat-paprikasoep met saucijzen

Tomaat is een vrucht die vol zit met vitamine C en heeft een soort beschermende werking tegen stikstofdioxide. Dit zit bijvoorbeeld in tabaksrook en uitlaatgassen en kunnen kankerverwekkend zijn. Ondanks dat de tomaat een vrucht is, is in 1893 door Amerikaanse Hooggerechtshof bepaald dat de tomaat een groente is. Ná de tomaat is de paprika het meest belangrijkste gewas in de kasteelt. Dus laten we deze gezonde vrucht, die in verschillende kleuren beschikbaar is en oorspronkelijk uit Hongarije komt, toevoegen aan deze heerlijke soep. En dan nog een stukje vlees om het mannelijk te maken!

Bereiding

Ingrediënten:

– Pot gegrilde paprika’s – in knoflookolie het liefst – (ong. 300 gram)
– Twee blikken tomatenblokjes
– 1 fijngesneden ui
– fijngesneden verse peterselie
– 500 ml water
– 2 kippenbouillonblokjes

Zet de gesneden uien op in een soeppan met olie en fruit ze glazig. Ondertussen bak je de saucijzen lichtelijk. Deze moeten mooi bruin zijn, maar hoeven nog niet volledig gaar te zijn. Laat ze daarna even afkoelen en snijdt ze daarna in stukjes. Ondertussen voeg je de tomaten, paprika’s en 500 ml water toe in de pan met uien en laat het net niet koken. Nu ga je met een staafmixer de boel goed door elkaar mixen totdat het een soepele substantie wordt. Dan voeg je de saucijzen en de peterselie toe en verwarm je langzaam de soep opnieuw. Laat dit 15 min op staan om de saucijzen te laten garen. Klaar is uw suupke!

Bron foto (en een beetje het recept): Ah.nl

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS