Tips tegen een winterdip

De feestdagen zijn officieel voorbij. Het eerstvolgende op het programma: de winterdip! De zomer is nog heel ver weg en onze gele ronde vriend staat laag aan de hemel. Een winterdip is dan nog al wel eens het gevolg en ja, deze is lastig. Lastig, maar niet onoplosbaar. Met deze tips overleef je de winterse dagen vlekkeloos. Winterdip? Wat? Wat is dat?

Tips tegen een winterdip

Deze tips komen aardig overeen met goede voornemens. Betekent wel een mooie combi-deal voor het begin van dit jaar.

1. Voeding

We zijn geen fitguy-guide, maar met een goede voeding kan je je serotonine-niveau omhoog krijgen. En dan hebben we het over écht eten. In plaats van los te gaan met pasta en overgebleven kerststollen, zijn er andere voedingsstoffen die bijdragen aan je gemoedsrust. Welke?

  • Omega-3. Zit in zalm, walnoten maar ook in haring
  • Linzen, spinazie, bonen en asperges.
  • Vitamine C. Zit in citrusvruchten, aardbeien, broccoli en spruitjes.
  • IJzer. Zit in lever, rundvlees en spinazie.
  • Chocola. Altijd goed.

Oh, wat zullen we gezond worden..

2. Seks

Suggestie van de mannelijke redactieleden, seks maakt nou eenmaal gelukkig. Sporten is niet de enige activiteit waarbij grote hoeveelheden endorfine vrijkomen: seks kent hetzelfde effect. Een orgasme is namelijk ook wel een ware endorfine-explosie.

3. Even weg

Gewoon, omdat het kan. Het hoeft niet per se een reis naar Zuidoost Azië te zijn of IJsland. Een kleine stedentrip of gewoon de geijkte witte standen met azijnblauw water, want die zijn er ook gewoon tijdens de Hollandse winter. Daar is nog nooit iemand slechter van geworden. Zowel het uitkijken naar.. of het nagenieten van.. geeft je een goed en blij gevoel.

4. Sporten

Ja, echt waar. Van sporten maak je gelukstofjes aan. Van de weg naar de sportschool misschien wat minder. Elke dag 20 tot 30 minuten matig bewegen zorgt ervoor dat je stofjes aanmaakt waar je gelukkiger van wordt. Door die stofjes voel je gelukkiger en daardoor sport je weer langer door, win-win.

5. Vroeg uit de veren

Kan je het je voorstellen? Misschien niet, maar doordat je vroeg je bed verlaat zie je meer daglicht. En dat heet dus weer een positief effect op je winterdip. Zeker de eerste dagen zal het vroeg opstaan niet aanvoelen alsof je de dag als koning begint, maar naarmate je dit langer doet.. Iets met afgeworpen vruchten.

6. Kopen

Ga die ie brogues of sneakers kopen die zich al langer in je hoofd bevinden. Gewoon omdat het kan en ze je winterdip ook wel degelijk tegengaan. Werkt heus niet alleen bij vrouwen!

7. De zonnebank

Beetje gay is oké. De zonnebank is de perfecte manier om een beetje vitamine D aan te maken. Die vitamine D zorgt weer voor letterlijke zonneschijn in je leven. Meer energie, meer tijd voor leuke dingen. Happy man!

Source :

ShutterstockESSENTIALS