Dit is waarom The Timberland 6″ Boots een tijdloze essential zijn!

Fashion

We kunnen er eerlijk over zijn: de persoon die in de 70’s de Timberland Wheat Boots heeft ontworpen heeft een ontzettend goede zet gemaakt. Er zijn maar weinig dingen, vooral in de fashion-industrie, die gedurende 46 vrijwel onveranderd zijn. De bekende zandgele boots van Timberland zijn elk decennia al een succesnummer geweest en het ziet er niet naar uit dat hier de komende tijd verandering in gaat komen.

Timberland 6″ Boots

Hoe is het te verklaren dat de laarzen al zo lang zó’n succes zijn? Allereerst natuurlijk de veelzijdigheid. Het zijn ideale workerboots en lenen zich bijvoorbeeld ook goed om mee motor te rijden. Maar nog veel belangrijker is het feit dat er elk decennia wel één of meerdere subculturen zijn geweest die de Timberland boots hebben omarmd. Van punkers en emo’s in de 70’s tot rappers en skaters in de 90’s. En nu vooral bij hipsters. Maar al die jaren – en nu helemaal – kon het prima bij het mainstream publiek. Highly fashionable, dus.
timberland-wheat-boots-manify3

Sensorflex

Maar hoe flex je er ook uitziet met je nieuwe Timbs, op het gebied van comfort hebben de standaard boots nooit echt heel hoog gescoord. Ze zitten wel lekker, maar je hebt heel wat gewicht aan je voeten hangen. De designers van het merk waren zich daarvan bewust en hebben bepaalde keuzes gemaakt, zodat ook in de toekomst de Wheat Boot nog altijd kan. Dit jaar hebben ze de Sensorflex collectie geïntroduceerd. Het heerlijke aan deze schoenen: ze zijn zo licht als een veertje en lopen als de sloffen van je vriendin.

timberland-wheat-boots-manify1

Design

Qua design is er voor het eerst in de geschiedenis een flinke aanpassing doorgevoerd. De zolen zijn namelijk gemoderniseerd en komen meer in de buurt van sneakers. Dit kun je mooi of niet vinden, maar op het gebied van comfort is het in ieder geval een hele verbetering. Ik zou er zo een marathon op kunnen rennen, als ik überhaupt een marathon zou kunnen rennen. Voor de conservatieven onder ons; niet getreurd, ze blijven ook doorgaan met het klassieke model.

timberland-wheat-boots-manify2

Total
0
Share