Tijdloos Stijlvol | Suit Up Tuesday
Ik ben Janine en mijn ‘daily mission in life’ is jullie, mannen, er nog beter uit te laten zien. Tijdens Suit Up Tuesday vertel ik regelmatig over stijl, trends en etiquette in relatie tot kleding. Zo kun jij je stijlvolle zelf zijn tijdens elke gelegenheid en kan niemand meer om jouw awesomeness heen.

Je kent ze wel, die gasten die er altijd goed uitzien. Het lijkt wel alsof het ze geen enkele moeite kost om zich super stijlvol te kleden terwijl als je goed kijkt het eigenlijk allemaal wel meevalt. Hoe kan dit en waarom kunnen we er allemaal niet zo bijlopen? Ik noem een Ryan Gosling, een Ryan Reynolds (what’s in a name) en een David Beckham. Maar ook in Nederland lopen ze rond, denk aan Winston Gerschtanowiz, Valerio Zeno en Arno Kantelberg. Het is niet zo moeilijk, je moet het gewoon even weten en er een soort mantra van maken. Ik geef je een paar tips.

Kies voor klassiekers

Het is leuk om trends te volgen, maar beter investeer je je geld in tijdloze items die je ten alle tijden kunt dragen. Kijk dus even niet naar die hippe bedoening om je heen, maar denk aan de echte klassiekers. Een goede jeans, een goed spierwit overhemd, een wollen overjas en een mooie blauwe blazer. Met deze items kun je jaren door dus het is een goed idee om er iets meer geld aan uit te geven. Kwaliteit gaat immers langer mee, want het blijft gewoon mooi.

Pasvorm is key

Als je dus je geld aan het uitgeven bent aan tijdloze klassiekers is er één belangrijk punt waar je niet op mag inleveren: pasvorm. Je kunt nog zo’n mooie blauwe blazer kopen, maar als de schoudernaad op je elleboog valt dan is iets niet helemaal goed gegaan. Al die goed geklede gasten hebben namelijk één ding gemeen, ze dragen kleding die goed om het lijf zit. Ik heb het al eens eerder gezegd, maar aangezien ik fan ben van deze kunstenaars nog één keer een shout out; wordt beste vrienden met je kleermaker. Niet iedereen past één op één in confectiekleding en niet iedereen heeft de ideale lichaamsbouw zoals een Ryan Gosling of David Beckham dat hebben. Als je je kleding laat aanpassen kom je wel een heel eind in de buurt. Laat dus de taille van je jasje even innemen, je broek eventueel wat smaller maken of de mouwen van je overhemd aanpassen. Het zijn niet heel erg grote ingrepen maar ze hebben een belachelijk goed resultaat.

Wie de schoen past

Wat is het eerste waar je naar kijkt als je iemand voor het eerst ontmoet? Nou jij misschien niet, maar de meeste mensen wel: de schoenen. Als iemand een heel erg mooi pak aan heeft, maar daar onder schoenen draagt uit het tijdperk dat Jezus nog leefde, dan neem je zo’n persoon niet meer serieus lijkt me. Draagt dezelfde man een versleten spijkerbroek en basic shirt maar met een paar super mooie opgepoetste monk straps, dan is het toch een ander verhaal. Hier moet je dus ook niet op inleveren, investeer in kwaliteit en zorg goed voor je schoenen. Ze maken of breken je outfit.

Less is more

ISuit Up Tuesday Logos altijd zo simpel gezegd, maar het is wel echt zo. Kijk maar eens naar die goed uitziende gasten. Die overdrijven niet, die weten waar ze de aandacht op moeten vestigen en waar niet. Een das, een pochet, een collar pin, een dasspeld, manchetknopen… Allemaal heel erg leuk, maar niet samen. Kies voor één accessoire en laat de rest rustig. Houd je ook in qua kleur. De meest stijlvolle types dragen niet meer dan zwart, wit en grijs in combinatie met bijvoorbeeld een beige jas en een jeans. Super eenvoudig, maar zo kun je ook minder snel de plank misslaan. Kijk goed naar de kleur in je gezicht en de kleur van je shirt, jasje of trui. Beige heeft de neiging om je een flets gezicht te geven. Blauw en wit zijn (bijna) altijd goed.

Lekker fris koppie

Het heeft niks met kleding te maken, maar wel met je totale look en daar valt hier en daar nog wel wat winst te behalen. Ga naar de kapper wanneer nodig. Weer zo’n ding dat de stijlvolle man volledig onder controle heeft; zijn haar. Op je hoofd, gezicht, borst en andere regionen die we niet zien als je kleding aan hebt. Een lekker goed geknipt hoofd en mooi getrimde baard passen natuurlijk prefect bij die tijdloze stijl. Buiten het feit dat het gewoon mooi staat zeg je er ook mee dat je goed voor jezelf zorgt. Dat straal je uit en dat vinden vrouwen dan weer heel erg leuk. Elke zes weken dus naar de kapper en de barbier.

Uiteindelijk is stijl een subjectief begrip. Wat ik stijlvol vind, vind jij misschien veel te saai of andersom. Voor mij is het in ieder geval de mix van hoe je je kleed, dat je weet wat bij jou, je karakter, je uitstraling en je lichaamsvorm past. Ga dus lekker op zoek naar je eigen stijl en laat je vooral inspireren door die altijd irritant goed geklede gasten, beter goed gejat dan slecht bedacht toch?

Source :

ShutterstockESSENTIALS