TIDAL: Het einde van Spotify?

Jay-Z opent de aanval tegen Spotify met een nieuwe muziek streamingservice, Tidal. Unique Selling Point: gestreamde muziek op extreem hoge kwaliteit. Tidal laat muziek horen, zoals de producers het ooit bedoeld hebben. Fair enough, misschien best een goed idee!

Tidal

Het is waar, de kwaliteit van de muziek op Spotify is bij de gratis-variant niet al te best. Dit stoot tegen het zere been van de artiesten, dus dit wil Jay-Z (zelf producer natuurlijk) anders doen. Daarbij komt ook nog eens dat Tidal geen gratis abonnementen heeft en wat duurder is. Positief voor de producenten dus. Momenteel heeft de nieuwe streamingservice 25 miljoen tracks aan te bieden en de kans is groot dat dit snel meer wordt, aangezien de rechthebbende er meer aan verdienen.

Of de consument mee gaat is nog maar de vraag? Stellen we kwaliteit boven prijs, op dit gebied? Wij vinden Tidal wel nice. Er zitten extra functies op, waar je blij van wordt, en als je een mooie, dure koptelefoon hebt, kun je maar beter ook de beste geluidskwaliteit muziek hebben, toch?ESSENTIALSMEER ESSENTIALS