The SUB van Heineken zou op elk aanrecht moeten staan!

We waren door Heineken uitgenodigd om de launch bij te wonen van The SUB. De Beertender, was leuk, maar dat ding was toch veel te groot. En die vaatjes waren lastig te koelen en bleven lang genoeg vers, voornamelijk omdat er zo veel glazen uit konden. Daar komt nog bij dat het een stuk duurder bier drinken was en het gewoon tijd was voor iets nieuws. En daar houdt Heineken wel van. Van nieuwe dingen.

De launch van The SUB

Een mooi pand aan ’t IJ in Amsterdam, dat is waar we verwacht werden. Op een mooi plateau stonden we met een mannetje of 100-150 te wachten op wat er komen ging. We werden natuurlijk goed verwend: mooie aankleding, lekkere hapjes, lekker eten ook nog trouwens en natuurlijk heel veel Heinie’s.

Toen ging de muziek uit en begon er water te bubbelen in ’t IJ. Een mini-submarine kwam uit het water met een man er in. Hij kwam The SUB wel even afleveren. Na een heleboel spektakel werden we uitgenodigd in een moderne ‘huiskamer’, waar overal zit area’s waren en overal wel een SUB bij stond.

The SUB werd gepresenteerd en toen mochten we natuurlijk gaan proeven. Er kunnen een stuk meer verschillende biertjes in The SUB, dan in zijn voorganger, dus we hebben ze natuurlijk allemaal geprobeerd. Een tap-cursusje zat inbegrepen en hebben ook een SUB opgestuurd gekregen voor een uitgebreid review!

The SUB review

Heineken-The-Sub1We hebben van Heineken een SUB opgestuurd gekregen, maar niet alleen om hem op de redactie te zetten en bier te drinken. Na The SUB tijdens de launch goed getest te hebben, zijn wij er ook even voor gaan zitten om het product te reviewen:

Heineken heeft designer Mark Newson ingeschakeld om de bijzondere thuistap te ontwerpen. Hij is een stuk kleiner en handiger in gebruik. Waar je de Beertender nog graag in een keukenkastje zou proppen, ondanks dat dat vaak niet lukte dankzij het formaat, wil je The SUB op je aanrecht hebben staan. De thuistap ziet er prachtig uit en is ook een stuk gebruiksvriendelijker, omdat de ‘Torps’ (de fustjes) een stuk kleiner zijn. Zo zijn ze makkelijker te bewaren in de koelkast en hoef je niet gelijk vijf liter bier te drinken in 15 dagen tijd.

Manify - The SUB - Heineken

Torps

Heineken is een groot bedrijf met veel verschillende biertjes in de portfolio. Nu zijn er torps verkrijgbaar met de volgen merken: Heineken (€5,79), Desperado’s (€9,79), Baffo D’Oro (€7,79), Affligem (€8,29), Pelforth Blonde (€7,79), Tiger (€7,79) en Wieckse witte (€6,89).

Voor een glaasje Heineken pils betaal je nu dus €0,75, wat een redelijke prijs is voor een vers getapt pilsje. De overige, specialere, biertjes zijn natuurlijk wat duurder, maar zeker betaalbaar. The SUB zelf is wel echt prijzig (€249) en de tijdelijke Expert Edition kost €299, daar zit een accessoirepakket bij plus een Heineken- en Affligem torp.

heineken-the-sub-thorps-merken

Het pilsje

Een versgetapt biertje is altijd lekkerder dan een biertje uit de fles (tenzij je merk Grolsch heet), en daarom is The SUB echt een uitkomst. Want het biertje dat uit de nieuwe thuistap van Heineken komt is echt heel lekker en bijna niet te onderscheiden van een vers pilsje in de kroeg, waar ze net de leidingen hebben doorgespoeld.

Het tappen gaat niet zoals met een echte tap, maar dat is natuurlijk niet gek. Het gaat al een stuk sneller en professioneler dan met de Beertender. Als je je pilsje goed tapt, in de bij te bestellen en mooi vormgegeven glazen, dan krijg je een perfect biertje. Twee vingertjes schuim en mooi afgesloten door een ronde schuimkraag, die je creëert met een natte afschuimer.

Al met al, een prachtig ding en zeker een must voor op het aanrecht van elke man!ESSENTIALS