The only headphones you’ll ever need: Pioneer DJ HDJ-X

Gear

Een vaak onderschatte aankoop bij beginnende DJ’s is de koptelefoon. Ach, je hebt toch nog zo’n ding liggen thuis. Maar tijdens je eerste serieuze gig kom je van een koude kermis thuis. Het was natuurlijk top en onbeschrijfelijk, maar die headphones schortte er toch aan. De volgende keer tóch maar even kijken in het arrangement van Pioneer DJ, die voor elk niveau wat hebben liggen.

HDJ-X10: The professional standard

Ga een nóg diepere verbinding aan met de muziek met de high end HDJ-X10; de éérste DJ-hoofdtelefoon ter wereld di een hogeresolutiegeluid tussen de 5 Hz en 40 kHz kan produceren, waardoor je op frequenties komt waarvan je niet eens het bestaan af wist. Dit geeft je tijdens het mixen een beter inzicht van de ervaring die de zaal gaat krijgen zodra je de crossfader omgooit. De wat toegankelijkere X7 en X5 komen tot de 30 kHz.

Deze modellen doen zeker niet veel onder voor de HDJ-X10. Zelf hebben we de X7 op de redactie en we kunnen je beloven: dit is pure earporn. Tenminste, als DJ-hoofdtelefoon, waarvoor natuurlijk andere eisen gelden als consumenten koptelefoons met een vaak veel diepere bass voor een andere ervaring.

Het design van de HDJ-X lijn van Pioneer DJ is in ieder geval on point. Duurzaam metaal in combinatie met lederen oorkussens met een nanocoating, waardoor zweet en vuiltjes er zo zijn af te vegen. Door het ontwerp wordt de druk op je hoofd verminderd en het draaimechanisme is zeer solide, zodat het zeer goed tegen een stootje kan. Handig, want sommige avonden kunnen nou eenmaal gruwelijk uit de hand lopen..

Total
23
Share