The musical map of the world

CREDITS: Henry Be
Media

Spotify is voor de meesten een geschenk uit de hemel. Voor een relatief lage prijs heb je toegang tot miljarden nummers, anytime, anywhere. Nachten lang KaZaA, Napster of Limewire aan laten staan is er niet meer bij! In Europa is de streamingdienst dan ook veruit de grootste. In de V.S. is Apple Music, al scheelt het niet veel, de grootste. Spotify heeft dus genoeg data om in kaart te brengen wat er zoal geluisterd wordt rondom de wereld.

Spotify’s ‘Musical map of the world’

En dat deden ze ook. ‘The musical map of the world’ is een interactieve map die wekelijks wordt geupdate. De grootste steden, in vooral Europa, Oceanië en Noord- en Zuid-Amerika zijn gehighlight, zodat je heel simpel kan checken wat er waar precies populair is qua muziek.

Klik je op het land? Dan zie je vier verschillende playlists. ‘Distinctive music’ geeft aan welke muziek er juist in dit land veel geluisterd wordt, ten opzichte van andere landen. ‘Emerging music’ is een lijst met tracks die erg in populariteit aan het stijgen zijn. ‘Popular music’ is de muziek die in dat land in z’n totaliteit het meest gestreamd wordt. En ‘Viral music’ is een playlist met liedjes die het meest gedeeld worden.

Klik je op een stad? Dan krijg je een lijst met pure muziek van die stad. Niet alleen de liedjes die er het vaakst beluisterd worden, maar ook songs die juist in díe stand populair zijn en in andere steden veel minder. Super vet dus om nieuwe muziek te leren kennen of om juist de muziek erbij te pakken van de steden waar jij op vakantie bent geweest (of nog gaat)!

Menu
Total
12
Share