Switch: de nieuwe Tinder voor het vinden van een nieuwe baan

We hebben er denk ik allemaal wel één of meerdere ervaringen mee; Tinder. Beetje aapjes kijken en wat oppervlakkige verhaaltjes heen en weer sturen. Hartstikke leuk en aardig wanneer je even geen vriend of vriendin hebt. Maar als we even eerlijk zijn.. Het heeft niet vaak een mooie, life-changing afloop. Switch werkt hetzelfde maar is toch anders. Dit is namelijk een app die op Tinder lijkt, alleen komen er verschillende vacatures langs in plaats van leuke meiden.

Swipe jezelf een nieuwe baan

Wanneer je op de ouderwetse manier opzoek gaat naar nieuw werk, kan dit vaak dagen tot weken duren voordat je eindelijk een reactie hebt en op gesprek mag komen. Met de app Switch kan dit allemaal veel sneller en makkelijker voor de zoekende én de aanbieder!

Wanneer je van start gaat met deze app moet je als werkzoekende ervoor zorgen dat je een aantrekkelijk profiel aanmaakt. In je profiel zet je je gegevens en eerdere ervaringen. Je moet het zien als kort CV. Naast je CV vul je ook een aantal wensen in over de baan waarvoor je opzoek bent. Vervolgens kan je aan de slag met het doorspitten van de vacatures die aansluiten bij jouw wensen. Heel simpel, lijkt je de vacature niks dan klik je op het kruisje, lijkt hij je wel wat, dan swype je ‘m naar rechts voor het vinkje.

Voor de werkgever is het ook een piece of cake. Het enige wat hij/zij hoeft te doen is de vacature online gooien en de geïnteresseerden beoordelen. Wanneer hij een goed gevoel heeft bij een geïnteresseerden, klikt hij op het vinkje waardoor er een ‘match’ ontstaat. Vanaf dat moment kunnen de werkgever en de sollicitant verder met het plannen van een afspraak in een privé chat.

Solliciteren is nog nooit zo makkelijk geweest!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS