Tijd voor een superjacht: Topaz!

Er zijn maar vier superjachten groter dan deze, waarvan de Eclipse van Abramovich er één is. Die hebben we al een keer besproken, dus nu is het tijd voor Topaz! Ondanks dat hij wat minder lang (nog steeds gewoon 147 meter), deze jacht doet niet onder voor de Eclipse hoor. De Topaz is gebouwd in Duitsland, speciaal voor de eigenaar van Manchester City, Sheikh Mansour. Het lijkt wel of ze het er om doen in de Premier League!

Superjacht Topaz

Meneer Mansour is geen arme jongen (vermogen geschat op € 3,4 miljard), dus legde zonder moeite 400 miljoen euro neer voor de Topaz. Dit was in 2012. Voor dit enorme geldbedrag kreeg hij wel een schip dat van alle gemakken voorzien is, plus nog duizend andere features. Zo heeft het bootje twee zwembaden, meerdere jacuzzi’s, twee helicopterpads, natuurlijk een garage voor zijn waterspeelgoed, een fitnesszaal, etcetera.. Je kan er dus een mooi feestje op geven!

Topaz - dailymail.co.uk3Leonardo DiCaprio

En dat weet Leonardo DiCaprio ook, want regelmatig ‘leent’ hij de Topaz van zijn maatje Sheikh Mansour. Die heeft het immers veel te druk. Zo heeft Leo het schip geleend tijdens het WK in Brazilië. Hij gaf er meerdere feestjes en als hij niet in het stadion te vinden was, zat hij voetbal te kijken op het dek van deze jacht. Maar ook heeft hij de Topaz een keer geleend voor een mooi feestje in de haven van New York. Samen met Jamie Foxx en Orlando Bloom gaf hij een feestje voor zo’n 100 man en meer dan 80 man personeel. Leo’s kennende waren dat trouwens niet allemaal mannen!

Nog even ter vergelijking: het schip van, Leonardo’s personage, Jordan Belfort was ‘maar’ 64 metertjes lang.

Foto’s: Charterworld.com | Dailymail.co.uk – Gade/akm-gsi | Bushandnoble.com | YachtCharterFleet

 

Source :

Dailymail, Wikipedia