Superjacht: Azteca

Als je ons een beetje volgt op Instagram dan heb je ‘m misschien al voorbij zien komen. We waren twee weken terug op Ibiza en kwamen daar (nou ja, eigenlijk bij Formentera) een flinke jacht tegen. Met onze, ook zeker niet verkeerde Wajer 38 motorboot, voeren we een aantal rondjes om dit massale apparaat heen. Alleen maar rondjes. Het bleek om de Azteca te gaan, waarvan een Mexicaanse miljardair de eigenaar van is. Nee, niet ‘El Chapo’ (die ontsnapte drugsbaron).

 

 

Azteca: Eén met de zee

De grootste wens van de miljardair was dat hij een schip wilde dat één met de zee is. Dat wil niet zeggen dat hij wilde dat hij meteen zou zinken, maar dat de jacht een heleboel features zou hebben dat hij optimaal van het prachtige heldere water kan genieten.

Dat de Italiaanse scheepswerf CRN die wens vervult heeft is wel duidelijk, want de superjacht heeft een beachclub van 100 m2 op zeeniveau. Dit alles inclusief zwembad, ligbedjes, een bar en een zwemplatform om zo de zee in te duiken. Natuurlijk drijven er nog wat jetski’s achter voor als het saai wordt. Toch moest het een echt familiebootje worden. Lucky bastards, die zonen van hem.

Van alle luxe voorzien

Ook binnen in het 72 meter lange schip hoef je je niet te vervelen. De eigenaar heeft een suite van 120 m2 en daarbij zijn nog vijf dubbele suites met seaview. Dan natuurlijk een flink aantal badkamers, een cinema, een massage kamer en 28 crewmembers die klaar staan voor je. Topdingetje! Bedankt Meneer de miljardair dat we even een kijkje mochten nemen!