Studie onthult 5 dingen waarvan mensen het vaakst spijt hebben op hun sterfbed

Attitude

Je hebt vast wel eens een moment gehad waarop je spijt had van iets. Dat gebeurt iedereen wel eens, hoort erbij. Soms had je iets liever écht niet willen doen, maar er zijn zeker ook dingen die je achteraf juist wél had willen doen. Een try before you die moment of gewoon iets simpels.

Uit een studie is gebleken dat er vijf dingen zijn die mensen heel anders zouden doen, als ze hun leven mochten overdoen. Deze mensen hadden helaas nog maar een paar weken te leven, maar jij kunt er nu nog voor zorgen dat je bucketlist helemaal afgevinkt wordt.

5. ‘Ik had gelukkiger willen zijn’

Eigenlijk zijn wel allemaal een beetje gelukszoekers. Iets waar we behoorlijk druk mee zijn. Natuurlijk worden we gelukkig van een mooi huis, een goede baan en een dikke wagen voor de deur. Een goed gevulde bankrekening is nou eenmaal niet verkeerd. Maar uiteindelijk zit het geluk toch in de kleine dingen. Hoe cliché het ook klinkt, voor geluk kun je kiezen. Gun jezelf ontspanning en geniet van alles wat goed zit in je leven. Maar het allerbelangrijkste: zorg voor je sociale contacten. Geen mens kan gelukkig zijn zonder een gezonde vrienden- en familiekring om hem heen.

4. ‘Ik had in contact willen blijven met vrienden’

leven 2

Inmiddels zijn we dankzij Facebook altijd in touch met onze vrienden en familie. Iemand echt uit het oog verliezen, gebeurt niet zo snel meer. Maar eerlijk is eerlijk. Er zijn een aantal mensen die je het liefst écht om je heen hebt. Samen proosten op het leven is nou eenmaal gezelliger dan in je eentje. Geef eens een feest en nodig iedereen uit waar je om geeft of ga roadtrippen met je vriendengroep. Je zult er sowieso toffe herinneringen aan over houden.

3. ‘Ik had mijn gevoelens en gedachten meer willen uiten’

Als je niet op je mondje gevallen bent, zal dit je niet zo bekend in de oren klinken. Toch zijn er mensen die liever de rust bewaren dan dat ze écht zeggen wat ze vinden. Het blijkt dat je hier uiteindelijk niks mee opschiet. Het klinkt zo logisch, maar het schijnt toch lastig te zijn. Wees eerlijk en geef je mening. Je zult je verbazen over hoe goed dit werkt. Wel een beetje respectvol blijven natuurlijk 😉

2. ‘Ik wou dat ik niet zo hard gewerkt had’

leven 3

Dit werd vooral gezegd door de mannen. Veel mannen lieten hun leven overnemen door hun werk. Ze wilden zo graag carrière maken dat ze andere belangrijke dingen in het leven vergaten. Meestal misten ze dan veel uit het leven van hun vrouw en kinderen. Maak tijd om een balletje te trappen met je kinderen of er op uit te gaan met je vrouw. Zullen ze zij zeker waarderen en het is voor jezelf ook een stuk leuker dan altijd maar met je werk bezig te zijn.

1. ‘Ik wou dat ik mijn eigen dromen en doelen had gevolgd’

De mensen die realiseerden dat hun leven niet lang meer zou duren, besefte vooral dat ze hun dromen niet achterna zijn gegaan. Vaak omdat het niet paste in de verwachtingen van de mensen om hun heen. Erg sneu dat ze hier eigenlijk pas vlak voor hun dood achter komen. Als je weet wat jou echt gelukkig maakt, doe het dan! Maak die bucketlist en zorg dat je alles kunt afvinken. Dan valt er straks ook echt iets over je te vertellen als je er zelf niet meer bij bent. Het leven is kort dus je kunt er maar beter alles uit halen.

Uiteindelijk kun je beter spijt hebben van iets dat je wel hebt gedaan dan van iets dat je niet meer kunt doen. Play hard!

Manify Cigar

Total
9
Share