Strawberry Colada

Het is vrijdag én dit weekend wordt het LENTE! Ofwel, tijd voor een lekkere zonnige ‘killershot’. We hebben het wel gehad met de shotjes dus gaan we voortaan over op lekkere mixdrankjes en cocktails. En vandaag leren we je om een Strawberry Colada te bereiden. Het drankje is afgeleid van de Piña Colada, wat een vrij verwijfd drankje is. Ok, de Strawberry Colada is niet de meest mannelijke cocktail, maar is echt verrassend lekker!

Voor de helft van Nederland was het maar een kort weekje, voor de andere helft extra lang (eerste week na de vakantie), dus het voelt niet voor iedereen zo ‘vrijdag’. Maar een weekendje met prachtig weer en een lekkere cocktail daar is niemand vies van.

Recept Strawberry Colada

Dit zijn de benodigdheden:StrawberryColada_L

– 6 aardbeien
– cocos puree
– aardbei siroop/likeur
– ananassap
– melk
– witte rum
– ijsblokjes
– cocktailshaker
– groot glas
– stamper

Bereiding:

Was en ontdoe de aardbeien van hun kroontje, behalve één. Snijd ze in de lengte doormidden en stamp ze tot een puree. Vul het glas met ijs en voeg een beetje aardbei siroop/likeur toe en wat cocos puree. Dan voeg je naar wens de witte rum toe. Daarna een scheutje melk een aanvullen met ananassap. Shake de boel goed door elkaar, garneer het randje van het glas met de overgebleven aardbei en klaar ben je!

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS