Een stoer interieur met veel Houttinten

Pas geleden kwamen we al met een artikel over de woontrends voor 2016. Eén van die trends was om de natuur in huis te halen, bijvoorbeeld door het gebruik van planten of materialen als marmer of hout. Zo’n trend is natuurlijk erg breed. Het is dus zeker geen overbodige luxe je verder te inspireren aan de hand van een aantal concrete voorbeelden. Waar we dan aan denken? De titel zegt het al: houttinten die op allerlei manieren terugkomen in je interieur. Bijvoorbeeld in je meubelen, accessoires of behang. Wij laten je drie items zien die helemaal passen in een stoere, maar natuurlijke inrichting.

Houten bankje

Het houten bankje is natuurlijk geen nieuwkomer, maar de gebruikte materialen en zijn plek aan de eettafel zijn dat wél. Het stalen onderstel, dat je ook veel ziet bij tafels van steiger- of sloophout, is essentieel. Hiermee geef je het traditionele houten bankje een stoere en moderne uitstraling. Als je hem dichtbij een muur zet, kun je er ook nog eens lekker leunend op zitten als je wilt.

Houten woondecoratie

Hout zie je natuurlijk al in veel interieurs, maar het blijft vaak bij de vloer en het meubilair. Het is dus tijd om ook eens te denken aan houten woonaccessoires. Een klok met houten rand bijvoorbeeld, of een mooie foto op hout. Ook als je houdt van een strakke inrichting, kan subtiele houten decoratie net die gewenste gezelligheid geven.

Behang met houtprint

Hoewel het derde item niet echt een los item is, zorgt behang met een houtprint wel degelijk voor een stoer effect. Je hebt het in allerlei soorten, kleuren en stijlen houtprints. Je hoeft er niet eens een hele wand mee te bedekken, een paar stroken doen al veel voor de sfeer.ESSENTIALS