Stijlvolle details

Natuurlijk zijn het eerst de ‘grote dingen’ die opvallen, het zijn je overhemd, jeans en de gekozen schoenen die het eerst gezien worden. Maar toch, het uitstralen van stijl en mannelijkheid zit hem soms in kleinere dingen dan je misschien in eerste instantie denkt. Het zijn de stijlvolle details waar je normaal gesproken misschien geen aandacht aan besteedt, maar die je zeker wel een winnaar maken op het gebied van stijl.

Stijlvolle details

Van een te grote riem tot een overdosis aan parfum, wat wel en wat liever niet?

1. Volstoppen van zakken

Blazer gekocht, zakken dichtgenaaid. Je vraagt je af: wat is er mis met die naaister?! Toch is ze zo gek nog niet. Wanneer je spullen als sleutels, telefoons, portemonnees en kauwgom in je zakken propt, verpest je de ‘fit’ waar zo hard aan gewerkt is. Een tas of je handen zijn een betere oplossing als het op stijl aankomt.

2. Negeer je kraag niet

Fijn dat je favoriete witte overhemd uit 2009 nog steeds wit is, maar kijk ook eens goed naar de kraag. Deze is vaak wat geler dan de blouse zelf en geeft je op deze manier het seintje dat het toch tijd wordt voor een nieuw exemplaar.

3. De juiste boxer

Wat? Ja. Het juiste ondergoed. Geloof ons, opvallende naden van een boxer werken niet in je voordeel onder een strakke jeans. Slim-fit aan = wijde boxer uit. Opbollende broeken passen ook niet in het rijtje ‘stijlvolle details’.

4. Passende riem

Zo’n riem waar je met een mes in staat te steken voor een extra ingang, omdat ‘ie iets te groot is. Erg handig, maar waar ga je met die overige flap heen? Nog een keer om je middel? Dit werkt niet in je voordeel. Kies liever voor een riem waarbij niet nodig is.

5. Juiste broeklengte

Een broek die kapot gaat door het slepen over de stenen of juist een variant die net iets boven de enkels eindigt, niet doen. Het is je vast al bekend maar de juiste lengte van een broek is bijna net zo belangrijk als de juiste fit van een maatpak.

6. Niet teveel accessoires

Teveel accessoires zijn bij een vrouw niet helemaal je-van-het maar voor mannen geldt hetzelfde. Kies liever voor een goed horloge. Waarom? Hierom.

7. Goede sokken

Net als bij ondergoed is het bij sokken (in principe) niet de bedoeling dat ze meer aandacht trekken dan de oufit. Zorg ervoor dat de kleur niet teveel van de outfit afwijkt maar ook dat er geen witte stukken enkel zichtbaar zijn.

8. Parfum, doe even rustig aan

Soms heb je van die momenten dat je rustig in de trein zit, voor zover dat tegenwoordig mogelijk is, tot op het moment dat je heftig begint te niezen. Niet door een teveel aan stof van een oud treinstel, maar omdat er zo’n gigantische parfumwalm langs komt die ervoor zorgt dat je lichaam spontaan spastisch wordt. Niet alleen vrouwen kunnen er wat van, ook mannen. Gewoon een spuitje op je pols, de ander er even langsheen halen en vervolgens nog even achter je oren. Met een goede eau de toilette of eau de parfum is dit meer dan voldoende.

9. Zorg dat het past!

Rights: Raddestlooks

Jammer maar helaas, het gebeurt maar zelden dat een blazer of jeans als gegoten zit. Niet alleen de kledingstukken uit de eerste beste fast-fashion vestiging laat soms te wensen over, ook high-end boetiekjes hebben niet de items die precies passen. Daarom is er niks mis met het vinden van een goede coupeuse die jouw belangrijkste kledingstukken precies op maat maakt.

10. Manify

Een echte stijlvolle mannen lezen Manify.. tot in detail! 😉

Source :

ShutterstockESSENTIALS