Stedentrip-tip: Dubai!

Het is helemaal niet zo’n ver-van-je-bed-show meer als een aantal jaar geleden. Als je goed boekt, zit je tussen de 200 en 300 euro al in Dubai. En Dubai is een stad die je gezien moet hebben! Nergens anders ter wereld komt de moderne architectuur zo tot z’n recht. Dubai is wereldrecordhouder van de plek waar de meeste wereldrecords zijn gebroken. En dat in maar een paar jaar tijd!

In Dubai is het onmogelijke mogelijk!

Burj al Khalifa - DubaiNog altijd staat in Dubai het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. De bouw van de reus is begonnen in 2004, en in 2007 nam het de titel als hoogste gebouw ter wereld op zich. De Burj Khalifa heeft niet alleen het record van hoogste gebouw verbroken, maar ook het gebouw met de meeste verdiepingen (duhh…), toren met de snelste liften (record inmiddels verbroken), de grootste shopping mall ter wereld en de grootste fontein ter wereld.

In Dubai vind je ook de grootste skihal ter wereld en dit in het midden van de woestijn. Ski Dubai is onderdeel van de op een na grootste shopping mall van de wereld. Met de buitentemperaturen die kunnen oplopen tot soms wel 50 graden is het lastig de boel fris te houden. Maar in Dubai zitten toch genoeg centen.

En waar ga je dan slapen als je genoeg centen hebt? In de Burj al Arab natuurlijk, het duurste en meest luxueuze hotel ter wereld. Dit 7-sterren hotel staat symbool voor Dubai en pronkt al sinds 1999 aan de kust van de stad.

Ten slotte zijn ook de Palm Islands sinds 2006 te aanschouwen in Dubai. De door Nederlanders drooggelegde en opgepompte stukken land vormen het grootste Artificial Island ter wereld. Vanuit de ruimte zijn de twee palmen te aanschouwen. De aanleg van de eilanden heeft 5 jaar gekost en heeft ruim 520 kilometer extra strand aan de kust van Dubai toegevoegd. Opmerkelijk is dat alle 520 kilometer bezet zijn door privĂ© eigenaren! Momenteel zullen deze records ook verbroken gaan worden. Op zo’n kilometer afstand van de kust en vlak bij de Palmeilanden is een ander Nederlands bedrijf bezig met het droogleggen van kleine eilandjes in de vorm van de wereld. Deze eilandjes kunnen worden gekocht door mensen met een centje te veel.

Stedentrip in Dubai

Als je naar Dubai gaat voor een stedentrip moet je je goed voorbereiden. Zorg dat je je vlucht vroeg genoeg boekt en dat je een mooi hotelletje vindt voor niet te veel. Kijk van te voren ook in welke tijd je gaat, want in de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot een oncomfortabele 50 graden. Dan kun je alleen maar zwemmen en zie je toch niks van de stad.

Verder moet je er rekening mee houden dat Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten ligt en streng gelovig is. Ondanks dat Dubai vooral een internationale bevolking heeft is het niet makkelijk om aan een alcoholisch drankje te komen. En kussen op straat wordt ook streng afgeraden!

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS